Marley 73 - Ladánybene 27 és barátai: CéAnne, Mr.Roul NO (P), Hascu Bratosin (RO) és a Sin Seekas (SRB)

Korai kezdés!

Hatalmas örömünnep és emlékezés Marley-ra, minden idők legnagyobb reggae királyára, zenészére, gondolkodójára, forradalmárára, hagyományainak  legnagyszerűbb honi képviselőivel.

A koncert az NKA és a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg

Ladánybene 27

A Ladánybene 27 (LB27) 1985 óta működik a reggae szolgálatában! 1991 óta tizenkettő albumot jelentettek meg és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), dub album (2002 - Links to Babylon), az első hazai riddim album (2007 - JudgeDay) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 - Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint a legnagyobb hazai reggae ünnep (Reggae Camp) megteremtése. Két jamaicai utazásuk (1995, 1999) hatalmas hatást gyakorolt zenei és szövegvilágukra, ami az 1996-os Pozitív album óta egyre erősebben érezhető.

A házigazda LB27 évtizedes hagyományt ápol a februári Marley tribute koncertekkel. A tisztelgés valamikor 1995-96 környékén kezdődött, egy Bob Marley emlékére készített albummal, melyet az évek során számtalan hatalmas LB-Marley buli követett a Sziget Fesztiválokon és később az A38 hajón. Ezen az estén kizárólag a reggae királyának dalaiból játszik a zenekar!

Az est további különlegessége, hogy az LB27 2016-ban, a Müpában bemutatott „Vintage Reggae” műsorához hasonlóan, itt is szerepelnek a régi, analóg hangszerek, mint pl. a Hammond orgona, a Clavinet, a Wurlitzer. Minden szintetikus kizárva! 

Tagok:
Bodnár Tibor – gitár
Bokó Zoltán - billentyű
Bolla Gábor - harsona
Görögh Dani - trombita
Hertelendi Rasta István – basszusgutár
Hurguly Attila - dob
Kálmán András (Kálmi) - billentyű
László M. Miksa - ének
Pásztor Ákos (Pászti) - szaxofon

CéAnne a hazai reggae szcéna első számú énekesnője, aki korábban szerepelt az LB27 két riddim albumán. Korábban a Zagastic, a Dubaku Band és a Mighty Fishers zenekarok énekesnőjeként szerepelt. Manapság önálló akusztikus műsorival lép fel fesztiválokon és klubokban, amikor is gitáron és ukulelén kíséri magát!

Mr.Roul NO a Ladánybene 27 állandó, tiszteletbeli tagja, vokálosa, pozitív energiájú színpadi figurája. Ezen az estén nem csak vokálban erősíti a Benét, hanem több dalban is főszerepet vállal.

Hascu Bratosin „Bratika” szintén állandó vendég a Ladánybene 27 nagyobb bulijain. Ritmushangszereken egészíti ki a roots reggae hangzást!

Sin Seekas zenekar (RS)

A szabadkai Sin Seekas  Reggae – Ska - Balkan groove stílusban dolgozik. A hazai közönség elsősorban saját dalait ismeri, ezért is érdekes, hogy erre az estére Ők is Bob Marley dalokkal készülnek!

A Sin Seekas egyike azon bandáknak, akik idén elnyerték az NKA Hangfoglaló Kollégiumának „induló zenekaros” támogatását!

A zenekar tagjai
Ujházi Tamás- basszusgitár
Dienes Ákos - dob
Szögi István - trombon
Pósa Fanni - kürt
Sóti Juli - ének
Pintér Tamás - gitár

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.