Kaltenecker-Markó, Substones

Kaltenecker-Markó, Substones

Kaltenecker-Markó, Substones
június
22
csütörtök 19:30
Tetőterasz

Kaltenecker-Markó, Substones

  • Jazz
  • Rock

Kaltenecker - Markó

Kaltenecker Zsolt és Markó Ádám a hazai zenei élet meghatározó alakjai. Duó projektjük különleges zenei utazásra invitálja a hallgatókat: a modern jazz-től a progresszív műfajokon át az elektronikus zenéig számos stílus kerül megidézésre teljesen élőben, billentyűs hangszereken és dobon. Dinamikus fejlődésüknek köszönhetően az utóbbi évek során fellépői voltak számtalan külföldi és hazai fesztiválnak, klubnak és bekerültek az európai jazz szcéna körforgásába.

Subtones:

A Subtones műfaji határokon átívelő, dalközpontú szerzeményeivel néhány év alatt közönségkedvenc koncertzenekarrá vált a hazai jazzpop-szintéren. Azért, hogy még közvetlenebbül tudjanak kapcsolódni a hazai közönséghez, az idén Fonogram-díjra jelölt 'Lángolj' című lemezükön kizárólag magyar nyelvű dalok hallatók, melynek szövegeit a zenekar tagjai mellett Szepesi Mátyás és Závada Péter írták.

A Subicz Gábor trombitás által 2019-ben alapított Subtones Magyarország egyik legizgalmasabb szupergroupja. Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők érkezése a vokálisabb formák irányába terelték a zenekart olyannyira, hogy a 2022-es A Dal című műsor döntőjében a második helyen végeztek. „Rögtön az elején, amikor ez a felállás megszületett, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy nem a közlésvágy hajt. Olyan zenét szeretnék a Subtonesszal csinálni, amit nekem jó hallgatni. Sokszor felmerül, hogy jazz-e a Subtones zenéje. Számomra a jazz egy mindset: minél több lehetőséget nyitva kell hagyni, nem szabad teret engedni a megszokásból zenélésnek. Imádom, amikor nem tudom, hogy mit fognak játszani a többiek, és azok a kedvenc pillanataim, amikor kirúgjuk magunk alól a széket. Nagyon sokfajta elemből tevődik össze a zenénk, elég sokféle színpadon megfordulunk, TV stúdiótól a jazzklubokon át a dübörgő fesztiválokig. Én azt érzem, hogy mindenhol megállja a helyét a muzsikánk. A magyar dalszövegekkel a közönséghez szeretnénk közelebb kerülni. Úgy érzem, hogy itthoni környezetben az angol szöveg kicsit elbújás, maszkviselés. A saját anyanyelvünkön sokkal instantabb a hatás, közvetlenül repül a dal a hallgató fülébe” - meséli a Subtones zenekarvezetője és ötletgazdája, Subicz Gábor.

Esemény a facebookon

A helyszín