A38 Akadémia - iamyank - Dolby Atmos live mix

A38 Akadémia - iamyank - Dolby Atmos live mix

A38 Akadémia - iamyank - Dolby Atmos live mix
február
25
vasárnap 19:00
Koncertterem

A38 Akadémia - iamyank - Dolby Atmos live mix

 • Elektronikus

Magyarországon előszőr, élő dolby atmos live mix az A38-on! Erre az alkalomra installálunk egy 7.1.4-es dolby atmos rendszert a koncertterembe, amin imyank elementáris élő előadása szólal majd meg a tér minden irányából.

További részletek az Akadémiáról és a programról: www.akademia.a38.hu 


Galéria

iamyank

Ében-gyöngyház apokalipszis: iamyank műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig utaztat világokon át. 

“Vangelis-goes-goth” – Under the Radar UK

“Blast beats, crushing bass and surging electronics with no let up. Perfect noise showing what heavy music can be in an experimental sense.”  Under the Radar UK

“Ébengyöngyház apokalipszis a megsemmisült jövőből”  kulter.hu

“Olyan súlyos, hogy elnyomja a légzést” f21.hu

“fél órányi mikrocsoda” Telekom Electronic Beats

“nincs olyan hangszer amin ne tudna játszani, kiváló zeneszerző” KERET

“Az egyik leggyorsabban fejlődő dalszerző-producer” HVG.hu

Tíz év dobos, zenekaros múlt után elvégezte az imPro School Zenei Producer képzését. Azóta vezető oktatója az iskolának. Pályáját DJ szettekkel (klubok, VOLT, Balaton Sound, Sziget), remixekkel (Anima Sound System, Péterfy Bori & The Love Band) kezdte, majd 2013-ban jelent meg bemutatkozó EP-je Cold Summer címmel, amire a kezdetektől fogva a műfaji határok tágítása, átlépése volt a jellemző.  Ezt követte a City of Nobody és a Lost Sounds EP, ez utóbbi egy játékhoz íródott, ami rangos nemzetközi díjakat zsebelt be. 

Első, kiforrott nagylemeze Hiraeth címmel 2016-ban jelent meg, ami azonnali sikert és széles ismertséget hozott neki, ekkor már szólóból Live Band felállással. Felléptek szinte minden magyar fesztiválon és sikeres turnén voltak Lengyelországban is. Nem sokkal később felkérést kapott a Művészetek Völgyefesztiváltól, hogy a nagyszínpadon, klasszikus nagyzenekarral adjon koncertet, korábban nekik fesztiválhimnuszt is írt Harcsa Veronikával közösen. Felléphetett a Művészetek Palotájában az egyik legnagyobb kortárs zongorista-zeneszerző, Lubomyr Melnyk előtt, majd egy nagyon intim live ensemble lemezt rögzített a CAFe Budapesten 2019-ben. Szerepelt dala az HBO Aranyélet c. sorozatában is és írt filmzenét Cristina Grosan A legjobb dolgokon bőgni kell c. filmjéhez is.

A 2021-es évet egy különleges felvétellel indította, amivel az ikonikus váci Klavins Piano Manufaktúrától búcsúzott: az Una Notte egy éjjeli zongoradarab. Ez év júliusában rögzítették és meg is jelent a Sarah névre keresztelt Live Ensemble lemez is. 2022 év elején szinte előjelek nélkül egy teljesen új zenei világ bukkant fel: All Machines Will Fail néven, ezúttal már trió felállásban Mohácsi Matyival (basszus – Trillion, Grand Mexican Warlock) és Kocsis Mátéval (dobok – Ghostchant, ex-Idoru) készítették el az And We c. lemezt, melyhez a a borítót Bartis Attila József Attila-díjas író, fotográfus képe adja. 

Második nagylemeze, a Láttam a jövőt meghalni 2022 novemberében jelent meg. Letaglózó, súlyos és felemelő. 


iamyank - Flow from iamyank on Vimeo.

Linkek

Galériák

 • iamyank
  2
 • Bristol (FR), Iamyank Live Band

  38
 • Mary Popkids x Balcony TV Majális

  60
 • Mary Popkids Szimfonik - 5. születésnapi koncert

  83
 • Iamyank, Monkeyneck

  42
 • Nosaj Thing (US), iamyank (DJ set), Cadik

  30

A helyszín