I Love You Honey Bunny (CZ), The Microwaves, 4Bards

I Love You Honey Bunny (CZ), The Microwaves, 4Bards

I Love You Honey Bunny (CZ), The Microwaves, 4Bards
május
31
szerda 18:45
Tetőterasz

I Love You Honey Bunny (CZ), The Microwaves, 4Bards

  • Indie
  • Rock

  

I Love You Honey Bunny

A még most is szemtelenül fiatal csapat 2018. őszén jelentette meg bemutatkozó lemezét, amellyel azonnal felhívták magukra a kritikusok, a koncertszervezők és a közönség figyelmét is. Egyszercsak a leghíresebb, világsztárokat felvonultató cseh fesztiválok (Rock For People, Colours of Ostrava) színpadain találták magukat, sőt, ők melegítették a terepet példáult az alt-J koncertje előtt. Sokszor “az ifjú kelet-európai Arctic Monkeys”-ként hivatkoznak rájuk, ami nem véletlen, hiszen a dallamos, gitárcentrikus, energikus dalaikkal pont olyan bátran kísérleteznek, mint ahogy azt Alex Turnerék teszik. Szövegeikben gyakran vitatják meg generációjuk fontos társadalmi és politikai témáit, és nincs ez másként a hamarosan megjelenő "We Just Had a Wonderful Time" című albumon sem.

INTERVIEW AT ROCKSTAR.HU: https://www.rockstar.hu/hirek/mi-stilusos-parkournak-hivjuk-i-love-you-honey-bunny-interju-a-rockstar-on


The Microwaves


Intenzív érzések járják át a táncos indie dallamokat. Gyors váltások a kellemes dallamok és a nyaktörő breakdownok között. Az örömteli balladákat, punk himnuszokat és kaotikus történeteket a The Microwaves, egy friss budapesti brit-rock zenekar viszi színpadra.  A 2020-ban indult The Microwaves hamar lendületbe jött, és Budapest legikonikusabb klubjaiban játszott. Első kislemezeiket és debütáló EP-jüket mindössze egy év után adták ki. A 'Center of Attention' premierje az Akváriumban csak a kezdet volt. Még ugyanebben az évben játszottak az A38-on, a Művészetek Völgyében, sőt még a Sziget Fesztiválon is, és most készen állnak arra, hogy váltani tudjanak... hamarosan jönnek az első magyar nyelvű dalok.


4Bards

A 4Bards egy zenekar. Négyen vannak, és énekelnek - innen a név:

4Bards. Két dalszerzo van a csapatban, gy a zenéjük is kétpólusú. Egyik oldalon egy fül alapján dolgozó bibliatudomány minoros social media manager, aki a szöveget helyezi a középpontba, másik oldalon a Zeneakadémia mesterszakos zeneszerzöje. Egyszer egy kedves ismerösük az „eklektikus" jelzovel illette zenéjüket. Azóta, ha különbözo helyzetekben, különbözo emberek müfajmegnevezést akarnak hallani, hogy helyrerakhassák fejükben a 4Bards dalait anélkül, hogy meghallgatták volna azokat, ök igy felelnek: eklektikus rock'n'roll. 2018-as elso kislemezüket barátjukról, Deboröl nevezték el. Szentül hiszik, hogy igy kellett elkezdödnie, hogy másként nem indulhattak el - csak igy. Két évvel késobb a bárdok egy újabb kislemezzel készültek, melynek három dala - igy vagy úgy, de - a szerelemrol szól. No meg sorrol, borról, pestiés budai oriáskerekekrol, kiégett negyvenes alterekröl Orfün, és arról, hogy innen most úgy túnik: "szerelemböl nem lehet megélni". A 2022-es év hiánypótló slágereket, de egészen új dalokat is rejtett magában, melyeket a 2023 februárjában megjelent Vegán Szexshop lemez foglal színes dalcsokorba. „Nézó, türelmes füllel jöjj, segédkezz, és ami csonka itten, az egész lesz."

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín