Éttermünk csütörtökön (július 7-én) és pénteken (8-án) zárva tart.

Hajógyár x A38 / Kollár-Klemencz László könyvbemutató / Kollár-Klemencz akusztik

Hajógyár x A38 / Kollár-Klemencz László könyvbemutató / Kollár-Klemencz akusztik

Hajógyár x A38 / Kollár-Klemencz László könyvbemutató / Kollár-Klemencz akusztik
március
22
kedd 20:00
Koncertterem

Hajógyár x A38 / Kollár-Klemencz László könyvbemutató / Kollár-Klemencz akusztik

A Hajógyár és az A38 Hajó Zene x Szöveg programsorozatának középpontjában olyan hazai zenészek állnak, akik maguk is szerzői egy kötetnek, vagy inspirálták egy portrékönyv születését. A sorozat olyan irodalmi, életrajzi alkotásokat dolgoz fel, amelyek vagy zenészek által íródtak, vagy róluk írták - ezáltal is összemosva a zene és a szöveg műfajainak határait.

Az est főszereplője Kollár-Klemencz László, zenész, dalszerző, énekes, a Kistehén és a Kollár-Klemencz Kamarazenekar frontembere, a Budapest Bár állandó énekese.


Bemutatásra kerülő kötetek:

Öreg Banda

A műanyag kerti székek élete

Miért távolodnak a dolgok?


Program:

20:00 - 21:30

A kötetek bemutatása, felolvasás és verselemzés

Beszélgetés a zene és a szöveg kapcsolatáról és a dalszövegírásról

Kollár-Klemencz akusztik

 

Műsorvezető: Erdős Viki

 

◾ Kollár-Klemencz László ◾

Kollár-Klemencz László zenész, dalszerző, énekes, a Kistehén és a Kollár-Klemencz Kamarazenekar frontembere, a Budapest Bár állandó énekese. Számos költővel (Grecsó Krisztián, Kemény István, Erdős Virág, Lackfi János) dolgozott együtt. Eddig két novelláskötete (Miért távolodnak a dolgok? és A műanyag kerti székek élete) jelent meg, 2021. októberében pedig a sváb őseiről szóló családregény, az Öreg Banda látott napvilágot a Magvető Kiadó gondozásában.

 

 : Bácsi Róbert László

 

 

Az esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.


  A hatályos jogszabályok alapján a különböző védettségi igazolványok fizikailag vendégeinknél lévő személyazonosító igazolvány, vagy útlevél együttes felmutatásával érvényesek. Elfogadjuk védettség tényéről kiállított plasztikkártyát, EESZT applikációt, EU Green Passt, valamint 7/2021. (IV.29) KKM rendeletben felsorolt országok védettségi igazolványát. 18 éven aluli nem védett személy csak védett szülővel vagy törvényes képviselővel érkezhet, életkorát személyazonosító igazolvánnyal, útlevéllel vagy diákigazolvánnyal szükséges igazolnia.

Vezetői engedélyt, illetve az okmányokról készült fotót, scant, PCR tesztet, közvetlenül oltás után kapott igazolást vagy bármely egyéb dokumentumot nem áll módunkban elfogadni. Aki nem rendelkezik érvényes igazolvánnyal, azt érvényes jeggyel sem áll módunkban beengedni, érvényes védettségi igazolvány hiányában a megvásárolt jegyet visszaváltani nem tudjuk.Galéria

A helyszín

Jégbontó fesztivál

Hajógyár

A Hajógyár és az A38 Hajó Zene x Szöveg programsorozatának középpontjában olyan hazai zenészek állnak, akik maguk is szerzői egy kötetnek, vagy inspirálták egy...