Gorg & Benzol, K-Moringa, Nublao

Gorg & Benzol, K-Moringa, Nublao

Gorg & Benzol, K-Moringa, Nublao
január
29
vasárnap 19:00
orr stúdió

Gorg & Benzol, K-Moringa, Nublao

  • Elektronikus
  • Hiphop, Funk, Soul
  • Rock

Gorg & Benzol

 


"Gorg & Benzol - ha arra volnál kíváncsi hogy a név mit jelent akkor nem fog kiderülni. Most hogy a bemutatkozót megkezdtük egy drámai felütéssel és elnyertük reményeink szerint az összes kíváncsiságod néhány tényt megosztunk magunkról. Az első mondat hazugság volt. A név azt jelenti, amit mi hárman együtt csinálunk. Egy interjúban már elmeséltük a koncepciónkat, de nem árt, ha írásba foglaljuk. A lényeg, hogy ha azt hiszed, hogy egy laza könnyűzenei sőt, rendkívül befogadható fúziós-jazz koncerten vagy, akkor valószínűleg nem a mi koncertünkön vagy. Ha a viszont kiderül, hogy mégis a mi koncertünkön vagy akkor fog valami zeneelméleti undormány történni, ami lehet nem túl kedves a léleknek, vagy csak simán átvált az egész technoba, vagy latinba vagy valami teljesen nem odaillőbe. Vannak gyomorforgató dalaink is és vannak nagyon szép szerelmesek is. Szeretnénk, ha az emberek furán éreznék magukat, néha engedünk a csábításnak és kellemesek vagyunk, van mikor nem. A szerelmes dalokban az octafuzz pedig alapkövetelmény lett. Az izgalmas az egészben, hogy soha nem tudjuk merre megyünk, de a végére mindig odaérünk, legalább. Szakmai sikereinket nehéz volna felsorolni, mert nem igazán vannak. Egyszer volt egy koncerten, ahol legalább 8-an voltak(jk). Volt olyan is amikor árokba estünk az autóval. Szeretnénk azt mondani, hogy nagyon jó élmény a koncertezés, de valahogy mindig valamilyen szürreális dolog történik. Azt biztosan állíthatjuk, hogy elsőre nem tudják hova rakni ezt az emberek utána rájönnek, hogy a techno majdnem techno akkor is ha gitárral játsszák, aztán táncz.

Rengeteg munka után tavasszal megjelenik első albumunk amin mi is fogunk játszani többek között."


K-Moringa 

A 2021 őszén alakult melynek tagjai: Péterfy Kinga - dalszerző, énekes, jazz és blues énekes, az Indigo Theory elektronikus zenei formáció producere és énekesnője, Kocska Ádám - gitáros, basszusgitáros, Mészáros Magor - dobos, Nedvig Balambér - gitáros

A zenekar alapításának ötlete Kingától indult akinek hosszú jazz, blues és elektronikus zenei pályafutása után legnagyobb álma volt egy önálló, magyar nyelvű szerzői album kiadása. Ennek előkészületeit már 10 éve elkezdte majd 2021 tavaszán felgyorsultak az események.

Kinga szerelménél gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak. Fél évnyi reménykedés, harc és bizonytalanság után sajnos győzött a betegség. Ez idő alatt Kinga minden erejével ápolta és támogatta őt de az érzéseivel és fájdalmával egyedül maradt. Csakis a zene volt az egyetlen út ahová menekülni tudott, így születtek meg az album dalai melyeket gitárján szerzett.

A dalokat Kinga több zenésznek és producernek is megmutatta, többek között Bakonyi Bálintnak aki maga is zseniális zenész, producer és hangmérnök. Bálint egy zenekar alapítására bíztatta, majd bemutatta neki a rendkívül sokoldalú és tehetséges Kocska Ádámot.

Ádám azonnal beleszeretett a dalokba és fantasztikus hangszerelésével és gitározásával egészen új életet lehelt a szerzeményekbe.

Szintén Bálint ajánlásával jött Mészáros Magor, a fiatal és lenyűgözően tehetséges dobos aki ritmus szekcióban erősítette a produkciót.

Legvégül pedig Nedvig Balambér csatlakozott hozzájuk aki a csapat legfiatalabb tagjaként, korát meghazudtoló virtuóz gitárszólóival tette igazán különlegessé és egyedivé a hangzást.

Stílusuk több zenei irányzatot foglal magába, többek között alternatív pop, jazz, blues, soft rock, drum&bass és magyar népzene. A zenei kísérletezést nagyon fontosnak tartják.

|NUBLAO|

  

Elektronikus ambient, csill és önjelölt dzsessz, amely bekúszik a pipafüstbe, átjárja a tüdőt és oxigénné alakul. Mozgást, változást, zenei geometriákat alkot többnyire improvizálás alkotta szövetekbe, ami aztán váratlan, de megnyugtató fordulatokba veti bele magát.

Zenei alkotóműhely, testvérpár-kvartett, amelyben Ponkie (Pongor Márton) és Appon (Pongor András) működik közre a hajdani KisHerceg formációból, szobákból, komoly zenéből és kreált terekből érkező Kormos testvérekkel (Kormos Balázzsal és Kormos-Mayer Bálinttal). Az összkép: zenei festészet, szinesztézia, amelyben nincs szöveg alkotta rajzolat, csak a zenei térgeometria néhol emberi alakot öltő jóleső csiszoltsága. 2019 tavasszal jelent meg első számuk, a Moving, majd 2019 karácsonyán ezt követte az Ants, amelyekhez Csánki Zsófi készítette a klipeket. 2020-ban 119 zenekar közül a NUBLAO-t beválogatták a Szimpla Lemming tehetséggondozó programjába, a koncertről készült felvétel itt elérhető. 2022-ben Ripple c. bemutatkozó nagylemezt adtak ki, amelyet a Három Hollóban mutattak be, és már hallgatható minden stream oldalon. A bemutatkozó album után zenekar keresi a zenei térben rejlő lehetőségeket. Emellett pedig új megjelenésen fog dolgozni.


Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió