Freakin' Disco, Henge (UK)

Freakin' Disco, Henge (UK)

Freakin' Disco, Henge (UK)
április
25
csütörtök 19:30
Koncertterem

Freakin' Disco, Henge (UK)

  • Elektronikus
  • Hiphop, Funk, Soul

A Freakin' Disco egyetlen tavaszi koncertje Budapesten!!!

A zenekar harmadik, TOTEM lemeze tavaly jelent meg online és vinylen, rajta a Grammy díjas Steve Dub producerrel (The Chemical Borthers, The Prodigy, UNKLE, stb) készült Face Yourself, aminek Hajdu Szabolcs rendezte klipje megnyerte a Europe Music Video Awards ’Legjobb Elektronikus Zenei Klip’ díját. A lemezen közreműködik még a legendás brit blues énekes, Ian Siegal is. A zenekar felkerült az IMPALA (Európai Független Kiadók Szövetsége) ’100 zenekar, akikre érdemes figyelni 2023-ban’ listájára és a zenei újságírókat tömörítő Europavox ’november hónap zenekara’ shortlistjére. Turnéztak a cseh Toot Ensemble-lel, felléptek cseh, erdélyi és szlovák fesztiválokon.

Felállás:

Csizmás András - szintetizátorok, sampler

Komjáti Áron - gitár, effektek

Keresztes Gábor - szintetizátorok

Szabó Sipos Ágoston - dob, sampler

Henge (UK)

Emberek figyelem! Ez a HENGE.

Mi nem ebből a világból származunk.

Távoli bolygókról hozzuk a zenét.

Ezt az ajándékot az emberiség építésére ajánljuk… hogy végül az Ön faja véget vessen a háborúnak és új otthonokat hozzon létre az űrben.

A földönkívüliek – HENGE – azóta örvendeztetik meg a közönséget az Egyesült Királyságban és Európában, hogy hét évvel ezelőtt landoltak a Föld bolygón. Csillogó élő fellépésükkel a „Best Live Act” díjat érdemelték ki az Independent Festival Awards díjátadón, és azóta két elismert albummal, számos turnéval és rendszeres nagyszínpadi fesztiválfellépésekkel erősítették meg hírnevüket.

Zenéjük elkerüli a definíciót, de olyan teret foglal el a rave és a prog rock között, amiről senki sem tudta, hogy létezik. Energikus, felforgató és élénkítően játékos, jókedvűen megy „ahová még senki sem járt”. 

Végső soron a HENGE a remény üzenetét terjeszti, amely egyforma mértékben szórakoztatja és felemeli a közönséget.

 

Galéria

A helyszín