Noises From The Neighborhood

Farewell Dear Ghost (AT), Kamikaze Scotsmen, Platon Karataev

Ausztria egyik legnagyobb ígérete, a Farewell Dear Ghost 2017-ben mindent megtesz majd azért, hogy a közép–kelet-európai térképen túl is minden a zenekar hamarosan megjelenő új lemezéről szólhasson majd. Az érzékeny textúrákban és hangulati sokféleségben gazdag, gitár-centrikus popot játszó négyes egy héttel az Eurosonic-os bemutatkozását követően adja első hazai fellépését az A38 Hajó koncerttermében, ahol a Kamikaze Scotsmen és a Platon Karatev gondoskodnak majd a bemelegítésről.

Farewell Dear Ghost (AT)

A magyar gyökerekkel bíró dalszerző-frontember, Philipp Szalay eleinte saját projektként tekintett a Farewell Dear Ghostra, ám idővel bevonta legjobb barátait is az alkotásba – ezt a folyamatot, valamint a zenekar eddigi útját (beleértve egy kínai turnét is) summázza 2016 egyik legjobb EP-je, a Skin, aminek törékeny, esendő hangulatát kellő elánnal ellensúlyozzák a katartikus kiállások és a felszabadító gitár-összhangzatok. A hallhatóan jól strukturált dalok már most is jól mutatják, hogy a The National, a The Naked & Famous, és általánosságban az érzékeny indie/post-rock szerelmesei új kedvencet avathatnak majd a Farewell Dear Ghostban, akik a Eurosonicon jó eséllyel kapják majd meg a kiérdemelt figyelmet, és az azzal járó nemzetközi áttörést.

A zenekar tagjai
Philipp Szalay - ének, gitár, szintetizátor, zongora
Christopher Frank - gitár, szintetizátor, zongora
George Hartwig - basszusgitár
Philipp Pluhar - dobok

Lemezek
Skin EP, 2016
Cool Blood (single), 2013

Kamikaze Scotsmen

2016 egyik legizgalmasabb hazai lemezét a Kamikaze Scotsmen adta ki, és a Modern Day Gardening nem csupán a zenekar leginkább definitív csúcsalkotása, hanem az utóbbi évek egyik legszerethetőbb kísérleti rocklemeze is. A gazdagon hangszerelt, különleges sodrású dalok atmoszférája eddig is valós karaktert adott a hat éve működő zenekarnak, de soha nem volt ennyire átélhetően életközeli az, amit a budapesti négyes szeretne átadni saját életéből és közvetett hatásaiból. Név szerint a hetvenes évek pszichedeliájából, a kilencvenes évek grunge-kísérleteiből, és általában a progresszív rockzene kreatív lehetőségeiből. A Modern Day Gardening eszköztára pedig elég kiforrottan használja és alkalmazza mindezeket ahhoz, hogy egyértelmű legyen, mennyire ereje és kreativitása teljében van a Kamikaze Scotsmen.

A zenekar tagjai
Menyhei Ádám - billentyűk, ének
Fülöp Bence - basszusgitár
Bognár Márton - dobok, ének, gitár
Zsuffa Aba - gitár, ének

Lemezek
Modern Day Gardening, 2016
ARK, 2013
Prologue, 2012

Platon Karataev

2016 egyik legizgalmasabb bemutatkozását mindenképp a Platon Karataevhez kell kötnünk, hiszen a trió úgy formálja saját képére az elmúlt évek brit és amerikai indie-folkját, hogy az ízig-vérig szerethető, őszinte és hiteles tud maradni. Az Orange Nights EP így saját dalai miatt is az előző év egyik csúcsteljesítménye: nem véletlen, hogy a zenekar a Kikeltető döntőjén is az A38 Hajó egyik díjazottja lett Cz. K. Sebő új zenekara, hiszen akik szeretik Bon Iver, Laura Marling, a Mumford & Sons vagy Tom Rosenthal dalait, azok garantáltan új kedvencet avathatnak a Normafa Records üdvöskéjében.

Tagok:
Czakó-Kuraly Sebestyén - gitár, ének
Bradák Soma - dob
Jáky András - basszusgitár
Balla Gergely - gitár
 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.