Deus Ex Quartet, Synesthetic4 (AT)

Deus Ex Quartet, Synesthetic4 (AT)

Deus Ex Quartet, Synesthetic4 (AT)
június
11
szombat 20:00
orr stúdió

Deus Ex Quartet, Synesthetic4 (AT)

Deus Ex Quartet

  

A hazai underground aktív résztvevőiből álló Deus Ex Quartet ma az egyik legígéretesebb jazzből építkező kísérleti zenekar Magyarországon. A zenekar tagjai gyermekkoruk óta ismerik egymást – Velsz Kristóf és a Csernovszky-testvérek ráadásul egy családba is tartoznak –, s a tagok közötti harmóniát tovább erősíti, hogy a kvartettben mind a négyen zeneszerzőként is közreműködnek.

A 2016-ban Budapesten alakult Deus Ex zenéjében meglepő természetességgel keverednek különböző komoly- és népzenei elemek az improvizatív jazz stílusvilágával. Műfaji határokat szándékosan elmosó darabjaikban egyaránt találkozhatunk drum’n’bass-ből, kortárs jazzből, magyar népzenéből, drone metálból, kortárs zenéből, vagy bossanovából vett elemekkel, melyek organikus módon épülnek bele kompozícióik struktúrájába. A zenekar három évnyi koncertezés után, 2019 januárjában adott ki először fizikai hanghordozót, ekkor viszont azonnal egy EP-trilógiával jelentkeztek: a három, egymástól eltérő koncepciójú lemez a Vein Blossom, a Deep Sea, illetve a Horus címet viseli. 


Synesthetic4 (AT)

  A Synesthetic4 egy progresszív urbánus jazz kvartett, amely rapből, kortárs klasszikus zenéből és neodadából merít ihletet, valamint saját stilizált zenei videóiról ismert. A Pickedem című debütáló albumukért megkapták a német lemezkritikusok díját. A zenekart Vincent Pongracz és Peter Rom alapította 2017-ben. A Quartet azóta többek között a Jazzfest Saalfelden, a Ljubljana Jazzfestival, a Jazzwerkstatt Bern, az April Jazz és az Orbit Jazz Johannesburg fellépéseivel tette le névjegyét az európai színtéren. A kortárs zene, a jazz, a funk és az elektronikus zene elemeit atmoszférikusan ötvöző program „az őrjöngésből magabiztosan halad a humoros szellemesség felé” (© Tom Gsteiger). A „színes filmszerűségről” és „kreatív vituositásról” (©Austrian Sounds) gondoskodó zenekarban Manu Mayr basszusgitáros és Andreas Lettner dob is szerepel.

Esemény a facebookon

A helyszín

orr stúdió