Programjaink a jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak. Ezek mellett kiemelten javasoljuk mindenki számára a maszkhasználatot is.

Deep Glaze, DLRM

Deep Glaze, DLRM

Deep Glaze, DLRM
július
28
szerda 20:00
Tetőterasz

Deep Glaze, DLRM

  • Rock

Az alternatív és klasszikus rock and roll elemeket "industrial" hangzásokkal is vegyítő Deep Glaze zenekar ereje a hitelességében és egyediségében rejlik. Zenéjükben érezhető a folyamatos kísérletezgetés, amely a mediterrán zenék elemeinek használata mellett a különböző stílusok vegyítésében mutatkozik meg.

Az estet felvezeti a DLRM!

Galéria

Deep Glaze


A zenekart 2014-ben Goletsas Yorgos énekes és Topuzidis Dimitris gitáros alapította. A zenekar az elmúlt fél évben jelentős változásokon esett keresztül. A bandához csatlakozott Fülöp Dániel szintetizátoron, Gyányi Marcell basszusgitáron valamint Klausz Ádám lett az új dobos. Újult erővel halad a zenekar karrierjének kikövezett útkán. Az alternatív és klasszikus rock and roll elemeket "industrial" hangzásokkal is vegyítő Deep Glaze zenekar ereje a hitelességében és egyediségében rejlik. Zenéjükben érezhető a folyamatos kísérletezgetés, amely a mediterrán zenék elemeinek használata mellett a különböző stílusok vegyítésében mutatkozik meg. Különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy élő koncertjeik felejthetetlenek legyenek. Első kislemezek az "Unveiled" 2015-ben jelent meg, így az alig fél éves zenekar üstökösként robbant be a magyar undergroundba. A kislemezen megtalálható többek között a "Shadow" c. szám is, melyet a Magyar Nemzet kult rovata az év dalának választott, valamint egy ideji nagyjáték film a “FOMO” betétdala, melynek főszereplője a zenekar énekese Yorgos. Film végett újfent kialakult egy érdeklődés hullám a zenekar felé. A kislemez nagy sikere után a zenekar tovább haladt a kikövezett úton és még 2017-ben megjelentette első nagylemezét amely a "Pressure" névre hallgat. A lemezt már Robin Schmidt grammy díjra jelölt hangmérnőke masterelt, valamint az összes év végi megjelenést gyűjtő zenei portálon kiemelkedő helyen szerepelt. 2018-ban a zenekart jelölték a  Fonogram "év felfedezettje" kategóriájában is. A zenekar 2019-ben megjeltetett egy singlet, a "Monotony" a zenekar új hangzása felé kalaúzol és elővetíti a hamarosan megjelenő nagylemezüknek hangulatát, egy igazi koncert dal. A legtöbb jelentős hazai kis és nagyfesztiváljain is gyakran megfordulnak. A zenekar jelenleg második nagylemezének felvételein munkálkodik és a következő koncertjeiken már számos új dalt is bemutatnak. Mindeközben a zenekar aktívan jelen van a nemzetközi zenei piacon is. Idén másodszorra turnéztak oroszországban kiemelkedő sikerrel. A keleti nyitás mellett ugyanakkor a zenekart meghívták már a híres hamburgi Reeperbahn fesztiválra is, vagy a kölni CO-POP tavaszi fesztiváljára. A zenekar játszott már a Moscow Music Week-en és a Budapest Showcase Hub eseményén is, Helsinkiben, Prágában és Újvidéken is koncerteztek többek között. A magyar nemzetközi exportiroda (HOTS) leg-exportképésebb magyar zenekarai között is szerepelt. A zenekar jelenleg második nagylemezén dolgozik. A zenekar új felállással és hangzássokal készül, mely talán eddigi legerősebb szezonjukat vetíti előre. Új év, új dalokra, klipekre és új performanszra lehet számítani a Deep Glaze-től.

Linkek

Galériák

  • The Black Lips (US), Deep Glaze

    24
  • Middlemist Red lemezbemutat koncert, Deep Glaze

    23

A helyszín