Kiállítótér

A Cseh Tamás Program bemutatja: Backstage fórum - Befutni itthon és külföldön 2017/01

Idén februárban újraindul a Backstage, a Cseh Tamás Program zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata. Havonta egy alkalommal Budapesten, március és május között hét vidéki helyszínen. A sorozat körbejárja a könnyűzenei iparág legfontosabb kérdéseit a pályázati lehetőségektől a nemzetközi jelenléten át a promócióig. A szakterületek legprofibb képviselői osztják meg tapasztalataikat az egész napos képzéseken és workshopokon.

Az idei első esemény február 24-én, pénteken lesz az A38 Hajón, 9:30 és 15 óra között.

Három témát vizsgálunk alaposan: mik a Cseh Tamás Program tervei az idei évre, milyen könnyűzenei lehetőségei vannak a kelet-magyarországi régiónak és a határon túli együttműködésnek, illetve miért fontosak az európai showcase fesztiválok, és hogyan lehet eljutni azokra.

Az előadók és beszélgetők között Doncsev András, a Nemzeti     Kulturális Alap alelnöke, Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program ideiglenes kollégumának vezetője, Süli András, a debreceni Campus Fesztivál programigazgatója, Páczkán Fatima, a nagyváradi Moszkva Kávézó programszervezője, Makai-Hankó Vanda, a miskolci Helynekem munkatársa, Bali Dávid, a Cseh Tamás Programiroda nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa, Jeges Zsolt, a Mamazone kiadó alapítója és Kelemen László, a BUSH egyik alapítója.   

A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképesség miatt     regisztrálni kell az rsvp@csehtamasprogram.hu email-címen!

Részletes program

2017. február 24., péntek, 9:30-15:00
A38 Hajó Kiállítótér (Budapest, Petőfi híd budai hídfő)

1. panel
9:30-11:00
CSTP 2017
A legfontosabb kérdések az NKA Cseh Tamás Program kapcsán.

Megnyitó
Doncsev András – a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke

A Cseh Tamás Program 2017-ben
Bajnai Zsolt – Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium vezetője

Mit kell tudni a CSTP pályázatokról?
Vízkeleti Andrea – az NKA főtanácsosa

2. panel
11:30-13:00
Indulj el! – Debrecen popkult
Debrecen és a popkulturális régió, Miskolc és Nagyvárad lehetőségei. Turné, helyek, jövő és tervek.

Hol lehet fellépni Debrecenben, Miskolcon, Nagyváradon? Milyen klubok, fesztiválok, lehetőségek vannak, és kit érdemes keresni? Hogyan működik egy turné a Miskolc-Deberecen-Nagyvárad háromszögben, amire elindul Kelet-Magyaroroszág közönsége? Hová jöhetnének A-listás sztárok? Turnék és a régió lehetőségei.

Előadó
Süli András – a debreceni Campus Fesztivál programigazgatója, koncertszervező, a Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt kreatív tanácsadója.

Aki beszélget
Páczkán Fatima – Nagyvárad, Moszkva Kávézó, szervező.
Makai-Hankó Vanda – Miskolc, Helynekem, szervező.

3. panel
13:30-15:00
Siker a showcase fesztiválon
Bármelyik zenekar jelentkezhet showcase fesztiválra. De kit válogatnak be? És hogyan tudod legjobban kihasználni, ha bejutsz?

Miért érdemes jelentkezni? Hogyan hasznáhatod ki leginkább a showcase fesztiválos koncertedet? A showcase fesztiválok története, és válasz arra, hogy hogyan jutsz be, vagyis a zenekarok kiválasztásának feltételei. Ami szükséges: EPK, biográfia elevator pitch, a megfelelő emberek meghívása. Végül hogyan mérhető le, egy showcase jelenlét sikere.

Előadó
Bali Dávid – Négy éve az A38 Hajó programszervezője. A Kreatív Európa tizennégy nemzetközi klubot összekötő hálózata, a fiatal tehetségek nemzetközi mobilitását segítő Liveurope elnökségi tagja, hároméves mandátummal, emellett a Cseh Tamás Program nemzetközi alprogramjáért felel egyéves megbízással. Tanulmányait az ELTE-n végezte.

Aki beszélget
Jeges Zsolt – a Mamazone 360 fokos modellben dolgozó kiadó alapítója. A RegiON showcase fesztivál és konferencia egyik szervezője. Náray Mártonnal a Take Berlin Promotion ügynökség alapítója, ami a Lollapalooza Berlin mellett több fesztivál kelet-közép-európai promóteri feladatait végzi. Számos nemzetközi szervezet munkájában vesz részt.
Kelemen László – zenész, zenei tanácsadó, a BUSH alapítója és szervezője, az Ivan and the Parazol és a makrohang tanácsadója, zenészként a Dope Calypso tagja.

További információ, interjúlehetőség, sajtófotók

Vasák Benedek
Cseh Tamás Programiroda
kommunikációs munkatárs
benedek.vasak@cstp.hu
+36 30 645 85 05
csehtamasprogram.hu

 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.