Backstage II. - Pécs, Zeneipari jelentés, iparági jog

Backstage II. - Pécs, Zeneipari jelentés, iparági jog

Backstage II. - Pécs, Zeneipari jelentés, iparági jog
március
24
péntek 09:00
kiállítótér

Backstage II. - Pécs, Zeneipari jelentés, iparági jog

Folytatódik a Backstage, a Cseh Tamás Program zeneipari sorozata Március 24-én az A38 Hajón a Zeneipari jelentés, az iparág jogi kérdései és Pécs lesz a téma.

A részvétel díjtalan, de regisztrálni kell az rsvp@csehtamasprogram.hu email-címen.

Backstage II.

Részletes program

1. panel
9:30-11:00

Zeneipari jelentés 2016

A ProArt 2016-ban is elkészítette a zeneipari jelentését, mely az iparág 2015 évi trendjeit és eredményeit összegzi. A jelentést Főző Zsolt mutatja be, aki a Hétfa Kutatóintézet oldaláról vett részt a készítésében, majd a kutatás tanulságait dr. Horváth Péterrel, a ProArt igazgatójával együtt vitatják meg. A jelentés eredményei szerint lényegesen többet járunk koncertre Magyarországon, mint ahogyan azt eddig gondoltuk, továbbá a hangfelvételek digitális értékesítése már itthon is közel olyan fontos, mint azok fizikai értékesítése.

Előadó
Főző Zsolt, a A Hétfa Kutatóintézet közgazdasági elemzője

Vendég
dr. Horváth Péter, jogász, közgazdász, a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatója

2. panel
11:30-13:00

Legal rocks

A Backstage Akadémia három jogásza szerint a legális zeneipar nem utópia, ezért ezen a kellemes péntek délelőttön arra vállalkoznak, hogy válaszoljanak azokra az alapvető jogi kérdésekre, amelyekkel minden előadó és szerző szembesül, mikor megkezdi működését a zeneiparban. A kerekasztal résztvevői elsősorban szerzői jogi, adójogi és társasági jogi kérdéseket érintenek. Ha érdekel, milyen díjazásban részesülhetsz és hogyan juthatsz jogszerűen minél több bevételhez; melyek a zeneiparban előforduló legtipikusabb szerződések és mire figyelj azokkal kapcsolatban; mikor és milyen céget alapíts; milyen adózási formát válassz; akkor ott a helyed. Legal music industry rocks.

Akik beszélgetnek
dr. Lehóczki Zsófia, a Cseh Tamás Program jogásza
dr. Rétalji Dorottya, a Madák Ügyvédi Iroda munkatársa
dr. Kecsmárik Viktor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársa

3. panel
13:30-15:00

Mi Pécs titka a zeneiparban?

Pécs önmagában is egy popkulturális régió, kívülről nézve irigylésre méltó, pezsgő zenei élettel, rengeteg nagyszínpados zenekarral, fesztiválokkal. Mi a titok? Mit tudnak a pécsi klubok, hogyan látják a pécsi zenei életet a helyi programszevezők? Koncerthelyek, fesztiválok, turné lehetőségek Pécsett és a környéken. Mi viszi előre, és mi hátráltatja a pécsi zeneipart? Bemutatkozik a város és a régió. Ha koncertezni akarsz, ha érteni akarod a siker titkát, ha kíváncsi vagy, másolni akarod a megoldásokat, nézd meg közelebbről, hogyan csinálják!

Előadó
Tóth Barbara - A Pécsi Tudományegyetem Zenélő Egyetem programjának szakmai koordinátora, a POP UP Music Camp szervezője, a ZAJZAJZAJ Group kommunikáció és marketing felelőse. Mesterdiplomáját a PTE BTK Kommunikáció és médiatudományi tanszékén a magyar vidéki klubélet és a közösségi terek relációja mentén írja.

Akik beszélgetnek
Kirschner Petra - a Szenes Klub vezetője, a Made in Pécs fesztivál projektmenedzsere, a KERET pécsi ágának alapítótagja. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen tanul, pszichológia mesterképzésben.
Ian O'Sullivan - zenész-énekes, a Mongooz and the Magnet zenekar egyik frontembere, a Pécs Music Society programjainak szervezője.

Az eseményt itt élőben közvetítjük

 

 

A helyszín

kiállítótér