ComeOn Rock Band, R.B. Kapitány Emlékzenekar, Pengék és Halak

ComeOn Rock Band, R.B. Kapitány Emlékzenekar, Pengék és Halak

ComeOn Rock Band, R.B. Kapitány Emlékzenekar, Pengék és Halak
április
14
péntek 19:30
Koncertterem

ComeOn Rock Band, R.B. Kapitány Emlékzenekar, Pengék és Halak

  • Rock

Pengék és Halak

A zenekart Kosik Kristóf, a fiatalon meghalt Radics Béla legendás bíbor Gibsonjának, valamint Balázs Fecó Taurusban használt Hammondjának tulajdonosa alapította. Kosik Kristóf és a zenekar tagjai mindannyian a néhai Póka Egon által alapított Kőbányai Zenei Stúdió egykori tanítványai. Céljuk, hogy Radics Béla zenei hagyatéka, mely a magyar rockzenét a mai napig alapvetően meghatározza, a magyar zeneoktatás részévé váljon, a fiatalabb generáció megismerje.

Zenéltek számos fesztiválon, klubokban, művelődési házakban. 2022. október 26-án nagyszabású koncertet adtak a Magyar Zene Házában, decemberben pedig a Muzikumban léptek fel.

A Pengék és Halak zenekar tagjai: 

Kosik Kristóf – gitár; 

Dandó Zoltán – gitár; 

Pécsváradi Attila – basszusgitár; 

Papp Csaba - dob; 

Tempfli Erik – billentyű; 

Török Viktor – ének; 

Kraft Tamás – hangmérnök.


R.B. Kapitány Emlékzenekar

Molnár Gyögy a zenekar alapítója: Radics Béla nagy hatással volt rám gimnazista koromban. Ő volt szinte az egyetlen, aki igazi rock és blues zenét játszott a 70-es években Magyarországon. Miatta kezdtem el gitározni. Akkoriban a csepeli "Melósban" és a Radnóti Művelődési Otthonban láttam játszani a Tűzkerék és a Nevada formációkban. A koncertjein az első sorban álltam és próbáltam ellesni tőle a Jimi Hendrix riffeket. Tőle láttam először a kettős nyújtást a Highway Child című Hendrix nótában amitől úgy lázba jöttem, hogy azonnal haza szaladtam Erzsébetre, hogy kipróbáljam a technikát a Jolana gitáromon. A mai napig nagy kedvvel játszom Béla dalait amatőr zenészként barátaimmal, kisebb klubokban és Radics emlékesteken. Zenekarunkkal szeretnénk emléket állítani munkásságának.

Zenekar tagjai: 

Szadán György – gitár, ének; 

Molnár György – basszusgitár, ének; 

Csanaki György – dob

2021-ben elkészült promóciós CD-jük, a február 27-én, a Csili Művelődési Központban tartott online koncert felvételét tartalmazza.

ComeOn Rock Band

A zenekart a gitáros Tóth József „Citrom” alapította, aki korábban a Grog, a Stáció és a Tűzkerék Revival Band tagjaként játszott. 2009-ben alakult a ComeOn RB, jelenlegi formációja 2019-ben szilárdult meg. Muzsikájuk a ’60-as, 70’-es évek progresszív rock-blues zenéjére épül. Műsorukon klasszikus rock-blues előadók, valamint Radics Béla dalai és Citrom korábbi saját szerzeményei szerepelnek. A zenekar rendszeresen koncertezik nyári fesztiválokon és klubokban. 2021. decemberében elkészült első CD-jük, …hidd el testvér, néha még én is álmodom címmel.

Az együttes tagjai: 

Tóth József „Citrom” – szólógitár; 

Margit József – basszusgitár; 

Reményi Mihály „Vinnie” – ének; 

Pertás Attila – dob, ütőhangszerek.

Esemény a facebookon

A helyszín