Call Me Unique lemezbemutató (UK/HU), Blue Uandi (CZ)

Call Me Unique lemezbemutató (UK/HU), Blue Uandi (CZ)

Call Me Unique lemezbemutató (UK/HU), Blue Uandi (CZ)
május
19
péntek 20:00
orr stúdió

Call Me Unique lemezbemutató (UK/HU), Blue Uandi (CZ)

Az énekes-dalszerző Call Me Unique a jazz, a soul, a futurebeats és a scat-singing dallamait vegyíti. Az énekesnőt olyan előadók inspirálták mint Lauryn Hill, Ed Sheeran, Ella Fitzgerald vagy Lisa “Left-Eye” Lopes. Előadómódja szeretteljes és eklektikus, stílusa – ahogy neve is jelzi – teljesen egyedi.

Call Me Unique

“When Is Tasha Coming Home”

A “When Is Tasha Coming Home” egy 6-számos EP, amely Call Me Unique saját belső énjével való beszélgetésén alapul. Történetek a gyermekkortól kezdve egészen a felnőtt létig; az EP egy régi napló oldalain kezdődött melyre Unique már felnőttként talált rá. Ezután szavakká, gondolatokká és érzésekké fejlődött, remélve, hogy a közönség elgondolkodtató módon gyógyítónak találja őket. Olyan témákat érint, mint az imposztor-szindróma, a depresszió, a szívfájdalom, és a magány, miközben egyszerre fejez ki reményt, erőt, rugalmasságot és a növekedés iránti elszántságot.
Ez Unique eddigi munkájának legőszintébb és legmélyebb darabja. Az “Assertive” annak leírása, hogy a szerelem nem biztos, hogy elég egy kapcsolat megtartásához, a “Pressure” annak nyomásáról szól, hogy mindig „önmagad legjobb változata” legyél a társadalom „jó ember” idealizmusa nyomán, a “Daddy Time” őszinte és szívből jövő levél édesapjának, a “My Sly Cry” fiatalabb énjét faggatja arról, hogy milyen utakon jutott el „Unique”-hoz, az alteregójához, a “Thank You” egy levegővétel a komor dalokból, hogy mindenkit emlékeztessen arra, mennyire hálás az itt töltött jó időkért, és végül, a “Wordsworth” Unique autóbalesetének meséje és annak valósága, hogy a szavaknak ereje van, ami a „wishing you a long existence” [“hosszú létet kívánok neked”] mantrájával ér véget. Ez az egész EP egy őszinte áttekintést ad arról, milyen tapasztalatok és törések formálták az előadót azzá aki ma.

Blue Uandi

  
A Blue Uandi egy cseh popduó, amely dalírás, klubzene és kísérleti elektronika között ingadozik. Két gyerekkori barát – Martin Konvička énekes/producer/zongorista és David Machovský énekes/producer/gitáros – alapította őket, és 2021-ben debütáltak az „1000 Braids” EP-vel. Mindketten komoly tapasztalattal rendelkeznek a jazzen, a prog-rockon és a hagyományos kompozíciókon átívelő műfajokban, így hangzásvilágot teremtenek anélkül, hogy semmi másra támaszkodnának, csak a csodálkozásra, folyamatosan újragondolva az emberi érzelmek széles skáláját. Folyamatosan törekednek arra, hogy zenei és vizuális területen egyaránt együttműködjenek művészekkel, támogassák sokrétű identitásukat, és életre keltsék művészi látásmódjukat. A 2022/23-ban készülő kislemez-sorozatot először élő koncertekre is elhozzák!

Az esemény a LivEurope támogatásával valósul meg.

Esemény a facebookon

Galéria

Fellépők

A helyszín

orr stúdió