A38 Pesti Est 25 Tetőterasz

Bad Breeding (UK), Ghostchant

Bár a nyolcvanas évek anarcho-punk dühe mindmáig él és virul a brit undergroundban, az kétségtelen, hogy a Bad Breedinghez foghatóan egy friss zenekar sem érzett rá ennyire a Crass Records zenekarainak végletes, nyers és minden értelemben őszinte megszólalására. A zenekar, amire a The Guardian a legjobb brit punkzenekarként hivatkozik, akinek dalait Zack Lowe is rotációban játssza a BBC adásán, és akit a The Quietus nemzedékének legjobb koncert-zenekaraként ír le, szeptember 13-án az A38 Hajó tetőteraszán is elszabadítja a poklot.

Bad Breeding (UK)

A Bad Breeding négy éve alakult egy ingázó munkások alapította városban, Stevenage-ben. A hely pedig fontos kötelék, hiszen mind a négyen munkás-osztálybeli családból származtak, és nem akarták tovább szó nélkül hagyni, hogy saját nemzedékük kiforgatja, félreértelmezi mindazt az identitást, amiért ők is büszkék saját felmenőikre. Ebből pedig kellő inspirációt merítettek ahhoz, hogy az elmúlt négy évben két nagylemezt is rászabadítsanak a szigetországra: a Royal Blood  a hype-nak köszönhetően előzenekarként vitte őket Európa-turnéján, de hamar össze is szólalkoztak az úton. “Ami ellen biztosan felszólalunk, az a sovinizmus” - nyilatkozta az énekes Chris Dodd, aki társadalmi felelősségvállalását édesapjától örökölte, aki szálláshelyet működtetett drogfüggők és mentális problémákkal küzdők számára. “Fel akarjuk bátorítani az embereket” - és ez a mondat el is mond mindent a Bad Breeding esszenciájáról, ami a hetvenes-nyolcvanas évek punk rockjáig, a fénymásolt borítók korszakáig nyúl vissza. A Rudimentary Peni és Nick Blinko frontemberi-énekesi jelenléte épp annyira tetten érhető, mint a Flux of Pink Indians vagy a Crass hagyatéka, ugyanakkor a végtelenül zajos és erőszakos dalok minden értelemben aktuálisak, így nem csupán generációs tükröt mutatnak a Brexitnek, a cselekvésképtelenségnek és általánosságban Nagy-Britanniának, hanem saját képükre is formálják a káoszt. Kétség sem férhet hozzá, hogy a Bad Breeding valódi jelenség, ami mellett nem lehet elmenni - ezért is örülünk annak, hogy a zenekar első magyarországi koncertje az A38 Hajó tetőteraszán lesz, amit a srácok garantáltan szétszednek legújabb lemezük, a Divide dalaival.

Lemezek
Divide, 2017
Bad Breeding, 2016

Ghostchant

A Ghostchant zenekar öt, tapasztalt underground zenész közös kezdeményezése arra, hogy aggresszív és kompromisszummentes zenével adózzanak a számukra meghatározó és politikailag, társdalamilag jelentős példaképeiknek. Zenéjükre a black metálon át a punkon keresztül a hardcorig sokféle műfaj hatott. Egy Newborn– Idoru– Nadir-tagok által összerakott metálos hardcore punk zenekar, amelyben Jakab Zoltán volt Newborn– és Bridge To Solace-frontember ismét zenélni kezdett. A csapat csupán hálószobaprojektnek indult, de aztán annyira belelkesedett mindenki, hogy eldöntötték, koncert is lesz. A Ghostchant bemutatkozó anyagát az Index Stenk rovata az év legjobb anyagai közé válogatta be.

A zenekar tagjai
Norbert Czetvitz - guitars
Gabor Nagy - guitars
Daniel Kosa - bass
Mate Kocsis - drums
Zoltan Jakab - vocals

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.