aurevoir, Voodoo Papa Duo

Évszázadok hagyományain érlelt elképesztő intenzitású kocsmadalok, melyekben szinte az összes európai nép zenei hagyománya forrt össze egy robbanékony és magával ragadó eleggyé - ez az aurevoir zenéje, ahogyan a kicsit blues-osabb Voodoo Papa Duo-é is.

aurevoir

Ami a városi embernek a kávéház volt, az a vidékinek a kocsma. Itt születtek a dalok és a zenék, itt születtek a versek és a történetek. Az aurevoir. is egy kis kocsmában született, a dalok pedig, amiket írnak, mind egy-egy történet a múltról a jelennek.

Ha elfogyott az utolsó pohár, aurevoir!


Tagok:
Agócs Márton - gitár, ének, duda
Fejér Ágoston - tangóharmonika, vokál
Fejér Mihály - ének, mandolin
Gelencsér Gábor - basszusgitár
Orosz Kristóf - gitár, vokál
Szabó Zsolt - viola da gamba
Szűcs Viktor - ütős hangszerek

 

Voodoo Papa Duo

A Voodoo Papa  két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja - Szert Zsigmond (Ex-Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex-Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.

A Voodoo Papa zenekari név a tagok Jimi Hendrix iránti tiszteletéből született – a Voodoo Child című dal ihlette.

A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében. A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik - embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.  

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.