Artur, Hause Plants (PT)

Artur, Hause Plants (PT)

Artur, Hause Plants (PT)
január
26
csütörtök 20:30
orr stúdió

Artur, Hause Plants (PT)

  • Indie

Artur

  

Artur a messzi dél pusztasága felől érkezik. A vibráló délibábtól széttorzult horizonton első pillantásra organikus egységnek tűnő formáról közeledve kiderül, hogy valójában négy emberi alak. Négy csendes srác, azt mondják, hangokat keresnek. A szikes talaj roppanásának csendtörését. A Tiszavirágzás sistergését. A Belvárosi híd acélszerkezetének ritmikus, mély rezgését.

Az ízig-vérig szegedi zenekar jelenlegi formájában 2015 óta létezik, tagjai Czene Bálint (dob), Török Dénes (ének, basszusgitár), Vőneki Ádám (gitár, billentyűk) és Zelei Zoltán (gitár, vokál, billentyűk).  Két kislemez (Költözni Hawaiira, 2018, Költőkirály, 2018) és egy live EP (Live at Gribedli, 2019) után 2020-ban jelent meg első nagylemezük Mindenki menekül címmel. Ugyanebben az évben még egy élő kislemezt kiadtak (20:20: lefekvés). Második nagylemezük, A bölcsesség hegye 2022. márcusában jelent meg.

"Összetett, okos és érzelmes, olykor rockoló, máskor elkalandozó számok ezek a dalszerűség határán."   - Recorder.hu

Hause Plants (PT)

  

A 2020-ban alakult Hause Plants indie rockegyüttes az éjszakai klubokba, bárokba járással, élőzenével és indie rock bandákkal tinédzserkorban eltöltött évek eredménye.
Felnőttként ugyanúgy hatott rájuk a The Strokes, a Yeah Yeah Yeahs és a The Rapture, ahogy hatottak rájuk a menő Bairro Alto-i és Graça-i gyerekek, Lisszabon éjszakai életének hipszter negyedeiben, akik bőrdzsekiben és vékony farmerben énekelték kedvenc Arctic Monkeys dalszövegeiket, mintha senki más nem lenne a közelben, formálva a város virágzó DIY szcénáját, amelynek a Hause Plants tagjai is részei voltak.
A zenekar brooklyni székhelyű, de lisszaboni származású tagjainak: Guilherme Machado Correia, João Nunes da Silva, Dani Royo és João Simões célja annak a zenének a megújítása, formálása, amiben felnőttek. Míg a bandára hatással vannak a klasszikus indie rock bandák melyeken felnőttek, inspirációjuk több kortárs művésztől származik, akik ahogy saját maguk is, újraértelmezik a gitárzenét a 21. században, mint Nilüfer Yanya, Tomberlin, Wet Leg, Turnstile és The Garden.

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín

orr stúdió