Aranyakkord, vendég: Jobbágy Bence

Aranyakkord, vendég: Jobbágy Bence

Aranyakkord, vendég: Jobbágy Bence
január
21
péntek 19:15
Koncertterem

Aranyakkord, vendég: Jobbágy Bence

  • Pop
  • Rock

A formációt Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre, majd csatlakozott Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót. Koncertjeik szobazene hangulatot idéznek, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez.

Az estet felvezeti Jobbágy Bence, akinek a neve ismerősen cseng a magyar könnyűzenében, hiszen a legeldugottabb vidéki kocsma sarkától a Budapest Arénáig mindenhol koncertezett már. Saját zenekaraiban (Muriel, Kodachrome) és a legkülönfélébb produkciókban (Illés Beatünnep, Baltazár Színház, Szimfonikus Zenevonat, stb.) is bizonyította előadói kvalitásait, legyen szó gitározásról vagy éneklésről.

A Bence kalandjai az ő zenei játszótere, személyes és őszinte dalok gyűjteménye, melyeken keresztül betekinthetünk külön bejáratú világába. 


Esemény a facebookon

Galéria

Aranyakkord

  

Az Aranyakkord formációt Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Egymás mellett ültek gitárral a kezükben és rájöttek, hogy megalakultak. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, Rock’n’Roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések.

A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján. Állandó vendégként csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót.

Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez.

Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Az Aranyakkord eddigi fennállása alatt több hazai koncert mellett többször járt már Európában és a tengerentúlon is.


Linkek

A helyszín