• Jazz

A Zsiványjazz zenekar egy akusztikus jazzformáció, könnyedebb, populárisabb hangvétellel, ellenben rengeteg szabad improvizációval, rögtönzéssel.

A zenekart Nagy Ádám gitáros, Huszka Jenő díjas zeneszerző hívta életre két fiatal virtuóz jazzmuzsikussal, Fábry Adonisszal a dobok mögött és Siklai Istvánnal, aki basszusgitáron és nagybőgőn is kiválóan játszik.

A formáció repertoárjában az örökzöld vokális és instrumentális dallamok, jazz standardek mellett főleg saját szerzemények szerepelnek , művészi improvizációkkal fűszerezve.

Felléptek 2022-ben a Mindszentyneum megnyitóján a XVI. Ars Sacra fesztiválon, a Magyar Zene Házában, 2023 tavaszán az Újvidéki Babel jazz fesztiválon, nyáron a Művészetek Völgye fesztiválon, Kapolcson, és idén szeptemberben a Kobuciban tartották első lemezük bemutatóját három kiváló muzsikus vendéggel kiegészülve: Szirtes Edina Mókussal, Mohai Tamással és Tóth Viktorral.

Az első nagylemez 2023 tavaszán jelent meg, amely egyben Nagy Ádám akusztikus szerzői albuma is:

https://open.spotify.com/artist/1KT7xF76ht9dPCoTrMX171?si=O3k2XvmqTBCKdkiFAqC9


Nagy Ádám-gitár, ének

(A Kodolányi János Főiskola jazz-gitártanszakán diplomázott, többszörös Arany Zsiráf díjas, Huszka Jenő, Barta Tamás, Hangfoglalás díjas gitáros, zeneszerző, előadó, a Roy és Ádám, Wörk Projekt és több ismert formáció alapító gitáros, dalszerzője.)

Siklai István-basszusgitár, vokál

(Bartók Konzi, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Ruby Harlem, Bolyki quartett

zenekarok)

Fábry Adonisz-dob, billentyűs hangszerek

(Bartók Konzi, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Cosmos band, DAS trió zenekarok,

2023 Magyar Jazz Szövetség - Louis Armstrong díj)

Esemény a facebookon

Zsiványjazz- Akusztik (HU)

A helyszín