A38 Pesti Est 25 Tetőterasz

Zaporozsec, Twentees

Lendületes dalok finom nosztalgiával, és vicces szinti-poppal, sodró rock számok szellemes, simogató szövegekkel egy ütős házibuli-hangulatú estén két remek zenekar társaságában.
 

Zaporozsec

Az osztálytársakból alakult szentgotthárdi Zaporozsec zenekar motorját 2004 nyarán Varga Bence (ének, gitár), Papp Dávid (basszusgitár), és Hoffmann Máté (dob) indította be. A kezdeti szárnypróbálgatások közepette hamar fény derült Bence szerzői és előadói tehetségére, s ez erősen meghatározta a gépkocsi további menetirányát és sebességét. Az együttes 2007 tavaszán megnyerte az Átjáró Tehetségkutató versenyt, s még az év júniusában elkészült a Zaporozsec első demófelvétele. 2008 nyarán a Kultúrpart dalversenyén Szeretnék című szerzeményük több száz dal közül a zsűri különdíját kapta. Saját hangjukat - elmondásuk szerint - a 2011-es Buborék című albumukkal találták meg. A trió ma már ismert név szűkebb pátriája, Vas megye könnyűzenei koncertjein, fesztiváljain. Többek között olyan zenekarok társaságában lépett már színpadra, mint a Kispál és a Borz, a PUF, a Quimby, Péterfy Bori vagy a 30Y.

Felállás:
Varga Bence - ének, gitár
Papp Dávid - basszusgitár
Hoffmann Máté - dob
Balaton Gergely - gitár

Twentees

A Twentees tagjai az MTV-korszak gyermekei – délutánonként ott ültek suli után a TV előtt, amikor a 2000-es évek elején új hősöket avatott az amerikai mainstream. Amikor évekkel később találkoztak és zenélni kezdtek, ez volt számukra a közös nevező: popos, fülbemászó gitárzenéjükben a magyar szövegeket egyedülálló módon ötvözik az angolszász zenei hatásokkal. 2012-es alakulásuk óta két albumuk és több kislemezük jelent meg, régóta együttműködnek a magyar indie egyik vezéralakjával, Ligeti Gyurival. Több tehetségkutatót  megnyertek és bekerültek a Cseh Tamás Program támogatottjai közé is. Olyan rangos nemzetközi és hazai zenekarok előtt léptek már fel, mint a Kensington, Intim Torna Illegál és a 30y. Közel 100 koncerten vannak már túl. Koncerten a rajongók szerint mégütősebbek, mint felvételen – aktív színpadi jelenlét és dinamizmus jellemzi élő megszólalásukat.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.