Zanzinger

Zanzinger

Zanzinger
május
22
szerda 20:00
Tetőterasz

Zanzinger

 • Rock

Zenés-irodalmi sorozatot indít a Bookline webáruházzal az A38 Hajó! Május 22-étől szeptemberig kéthetente ismert magyar énekes-dalszerzők adnak akusztikus koncertet és beszélnek aktuális kedvenc olvasmányukról. Ezek az esték vegyítik a koncert és a könyvklub műfajait, így még közelebbről ismerhetjük meg azokat az előadókat, akik zenéjükkel és szövegeikkel is nagy hatással vannak a közönségre. A sorozat első fellépője és vendége Zanzinger, az amerikai folkot európai értelmezésben tálaló singer-songwriter lesz május 22-én. A zenész koncertje előtt Philip Roth: Akárki c. könyvéről szerzett olvasási élményeiről számol be.

Esemény a facebookon

Galéria

Zanzinger

Bookline B-oldal sorozatunkban az est két zenei szettje között Szabó Ádám tart a fellépőkkel az általuk, mint zenéjükkel és szellemiségükkel rokon, számukra különlegesen fontos kötetről beszélgetést. Ezen az estén  Zanzinger Philip Roth Akárki című könyvét ajánlja.

Zanzinger az egyik legérdekesebb hangú előadó ma Magyarországon, intim, mégis energikus folkdalokkal és a kiváló budapesti kísérletijazz-szcénából érkező ritmusszekcióval. "2012-ben kezdtem zenélni a Zanzinger név mögé bújva, amit jó ómennek tartottam az ingoványos talajon evickéléshez. Olyan folk-zenét játszom, ami aktuális és elmondja, hogy mi van veled, meg velem, meg azokkal akiket ismerünk. Írok arról, ami bosszant, vagy elszomorít, meg arról amikor részegek voltunk és vicces dolgok történtek. Szeretem a delta blues-t és Bob Dylan-t, de nem amerikai zenét játszom, hanem a sajátomat" - mondja magáról a kitűnő gitáros-dalszerző-előadó.

Lemezek
Daniel, 2017
Demons Of Future And Past, 2014


Linkek

Galériák

 • Zanzinger
  4
 • A 25 éves Pesti Est bemutatja: Ryley Walker Band (US), Zanzinger

  2017. augusztus 4.

  36
 • Dalszerző-est az 56-os forradalom 60. évfordulóján Beck Zoli, Petruska, Zanzinger, András Upor, Duke Bluebeard, Papaver Cousins

  2016. október 23.

  40
 • Upor András, Duke Bluebeard, Papaver Cousins, Zanzinger

  2016. július 20.

  30

A helyszín