Xavier Rudd (AU)

Xavier Rudd (AU)

Xavier Rudd (AU)
október
3
szerda 20:00
Koncertterem

Xavier Rudd (AU)

  • Pop

Ausztrália legikonikusabb hangja, egyben egyik legnépszerűbb énekese, a multi-instrumentalista, versenyszörfös, az aboridzsinok és más kisebbségek szabadságjogainak harcosa elképesztő műsorral érkezik a hajóra egy új, páratlanul korszerű szellemiség elismert képviselőjeként. 

Galéria

Xavier Rudd (AU)

Xavier Rudd egyetlen személyben testesíti meg mindazt, ami látszólag lehetetlen, körülményes, nehéz vagy felesleges. Az ausztrál kontines egyik leghíresebb, legjellegzetesebb, legéletvidámabb, lepozitívabb és legharcosabb figurája hol húszméteres hullámok tetején szörföl, hol jótékonysági koncertet ad, hol az aboridzsinek jogaiért áll ki, hol pedig teltházas világturnékon tölti fel a közönségét örömmel és pozitív energiával.

Xavier zenei produkciója persze valamennyi közül a legelképesztőbb, hisz a multi-instrumentalista énekes szóló produkciója, aki nemcsak a felvételeken, de a koncerteken is egymaga játszik minden hangszeren. Jóformán körbebarikádozza magát a felszerelésével: gitár, didgeridu, kisdob, lábdob, konga, tam-tam, csilimpek és csengők.

A végeredmény: végtelenül pozitív kisugárzású, kellemes dalok, amelyek magukon hordozzák a közvetlenség minden pozitív tulajdonságát. Nem csoda, hogy Xavier a nevesebb fesztiválok elmaradhatatlan látványossága.

Persze ebben a felállásban nem lehet, és nem is kell nagyzenekari hangzásra törekedni, mert ez az énekes, nyers, lecsupaszított, közvetlen, egyéni hangzás is van olyan gazdag és ízes, mint egy nagyzenekari tus.

Galériák

  • Xavier Rudd
    3

A helyszín