Wives (US), China Traffic (SI)

Wives (US), China Traffic (SI)

Wives (US), China Traffic (SI)
november
24
vasárnap 20:00
Dürer Kert (kisterem)

Wives (US), China Traffic (SI)

  • Pop

DIIV-gitáros Andrew Bailey új projektje, a New York-i WIVES négytagú melodic punk/noise rock formáció első magyarországi koncertje!

Galéria

Wives (US)

Nem mindig azt kapjuk, amit szeretnénk – így a világ fiataljainak tízes és harmincas évei között járó tömegei. Sokszor egyszerre rettegünk és vagyunk optimisták: e két, annyira nem is ellentmondásos érzésre épül a New York-i WIVES zenéje. A négytagú melodic punk/noise rock formáció első magyarországi koncertjét adja a Dürer Kertben november 24-én, az A38 Hajó szervezésében.

A Sonic Youth zajos-disszonáns világán, a korai Pixies elvont dallamain, valamint a Fall okosan gúnyolódó attitűdjéből építkező WIVES már első single-jeivel felvonta magára a figyelmet. Ezek egymás mellé rakva a fentiek mellett felidéznek némi dark-wave és 80-as évek hangulatot is. A srácok még Lou Reedet is említik a hatásaik között – a végeredmény mégsem megfoghatatlan kísérletezés, hanem a kortárs rock sokoldalú leképeződése.

Bemutatkozó nagylemezük a City Slang kiadó gondozásában érkezik ősszel, amelyet első európai körútjukon Budapestre is elhoznak. A Place to Bury Strangers-től Beach Fossils-ig az alternatív gitárzene minden fanjának figyelmébe.

A helyszín