Winger (US)

Winger (US)

Winger (US)
június
11
kedd 20:00
Koncertterem

Winger (US)

  • Metál
  • Rock

Kip Winger Alice Cooper legendás basszusgitárosaként vágódott be, hogy később saját zenekarával hasítson elképesztőt. A zenekar felbomlott, majd ismét összeállt, hogy ma ugyanolyan intenzív és gazdag hangzással taroljon, mint régebben.


Winger (US)

Kip Winger, bár a hetvenes évek vége óta zenél, nevét mégis csak a nyolcvanas évek közepén ismerhette meg a nagyközönség, amikor Alice Cooper zenekarának basszusgitárosa lett. Három nagylemezt készített vele Alice, többek között a nagysikerű Thrast-t, s amellett számtalan más formációban is feltűnt, mint például háttérénekesként a Twisted Sister - Love Is For Suckers albumán. Bár mindig is büszkén emlegette ezeket az éveket, belül azonban más foglalkoztatta: Kip saját csapatot szeretett volna, ahol a maga zenéjét játszhatja.

1987-ben alapította meg álmai bandáját a Wingert, Reb Beach és Rod Morgenstein társaságában; egy évvel később már bemutatkozó nagylemezük is a piacra lerült, majd nem sokkal később megjelent a második album, az In the Heart of the Young, mely Amerikában platina-, Japánban aranylemez lett. Harmadik, s egyben hosszú ideig utolsó stúdió albumuk a Pull 1992/93-ban készült el – s ekkor a sikertörténet hosszú időre félbeszakadt.

A Winger több, mint egy évtized után állt ismét össze. A négy bandatag, Kip Winger, Reb Beach, Rod Morgenstein és John Roth ismét megvillantja hátborzongató hangszeres- és énektudását a fantasztikus hard rock számokban. 


Linkek

Galériák

  • Winger
    1

A helyszín