Weval - Live (NL)

Weval - Live (NL)

Weval - Live (NL)
szeptember
6
péntek 20:00
Koncertterem

Weval - Live (NL)

  • Elektronikus

Hollandia legizgalmasabb crossover elektronika stílusú öttagú formációja testközelből szórja világhírnevet hozó zenéjét a helyi rajongókra második albumuk megjelenése apropóján. 

Weval

Fesztiválfellépéseik után első magyarországi klubkoncertjére készül a Weval! Hollandia legizgalmasabb crossover elektronika duója szeptember 6-án érkezik Budapestre, hogy az A38 Hajó Koncerttermében testközelből szórja rá világhírnevet hozó zenéjét a helyi rajongókra. Ennek apropója a második, The Weight c. stúdióalbumuk megjelenése, ami a 2016-os debütlemez után végérvényesen megerősítette a közönség és a zenei újságírók irántuk táplált rajongását.

Aki először hallja a Weval zenéjét, a gondosan megmunkált kompozíciókból joggal feltételezheti, hogy az elektronikus-zenei veteránokról van szó – aztán jön a meglepődés, hogy milyen fiatal a két srác, akik korukat meghazudtolva szállítják példátlan érettségű dalaikat. Harm Coolen és Merijn Scholte Albers egyedi hangzásvilága és utaztató dalstruktúráik az ambient, a synth-pop és a minimál műfajok elegyéből táplálkozik, amit a funktól kezdve a trip-hopon át számos más elemmel is kiegészítenek. Legnagyobb erőségükként a Pitcfhork újságírója például azt emeli ki, hogy páratlan érzékük van ahhoz, hogy meddig kell nyújtani és kitartani egy taktust ahhoz, hogy az a lehető legjobban beüssön a hallgatóknak. Ezt a készséget az idei lemezen már kérdés nélkül csúcsra járatták: aki jegyet vált szeptemberi live szettjükre az A38 Hajón, még hazafelé menet is garantáltan zenei trippben lesz.

  

  

Linkek

Galériák

  • Weval
    1

A helyszín