Wax Tailor (FR)

Wax Tailor (FR)

Wax Tailor (FR)
június
10
szombat 20:00
Koncertterem

Wax Tailor (FR)

 • Hiphop, Funk, Soul

  

  

  

Wax Tailor bejelentette, hogy 2023. február 10-én megjelenik új albuma, a "Fishing For Accidents", egy új nemzetközi turné kíséretében.

"A lemez kiindulópontja egy idézet Orson Welles filmrendezőtől, amely a véletlen fogalmát idézi az alkotási folyamatban. Mindig is úgy gondoltam, hogy a balesetek az alkotás szerves részét képezik, és a film- vagy zenei rendezői munka is az. hogy tudjam megörökíteni őket, hogy a balesetet művészi szándékká tegyem. Úgy döntöttem, hogy nem egy jól bevált koncepciót követek, hanem ezt az ösztönösebb irányelvet, és elmegyek horgászni a balesetekre."

Ebben az új opuszban Wax Tailor a bakelitlemezek és a filmes referenciák világát fedezi fel mintavevőjével, zászlóként lobogtatva a rábélyegzett zenei kultúrát, és megsokszorozva a 7. művészetre való utalásokat egy 33 fordulat/perc sebességgel és 24 képmásodperc alatt megírt zenében. A 2021-ben kiadott sötét „The Shadow Of Their Suns” után a Wax Tailor a „Fishing For Accidents” című filmmel egy világosabb és színesebb oldalra visz minket, anélkül, hogy elárulná univerzumát és meggyőződését.

Többször visszaeső tehetségkutató, rangos szereplőgárdát gyűjt maga köré a hiphoptól (Mick Jenkins, Mr. Lif, Kuf Knotz, Lojii, Napoleon Da Legend, Ill Conscious, Voice Monet, David Bars, Mattic) az indie rockig. jelenet (Jennifer Charles, a legendás Elysian Fields együttes énekese és Victoria Bigelow).

Egyik szemével a múlton, a másikkal a láthatáron, Wax Tailor egy organikus hang izzóját csepegteti, és a hangzás anakronizmusának művészetét a nosztalgia és a modernitás közötti széles szakadékban desztillálja, amely a nemzetközi elektro-hip egyik vezetőjévé tette. hop szcéna több mint 20 éve.

7 stúdióalbummal, több mint 800 koncerttel világszerte, számos nemzetközi díjjal és rangos együttműködéssel: Ghostface Killah (Wu Tang Clan), Del The Funky Homosapien (Gorillaz), Mark Lanegan, Mick Jenkins, Aloe Blacc, D-Smoke, Tricky, Sharon Jones, Lee Fields stb. A francia független producer, Wax Tailor megerősíti, a média diszkréciója ellenére, több mint 20 éves befolyását a nemzetközi elektro-hip hop színtéren.
More about this source textSource text required for additional translation information
Send feedback
Side panels

Galéria

Wax Tailor live (FR)

Wax Tailor azon kevés francia producer egyike, akik utat találtak a tipikusan angolszász műfajként számon tartott underground hiphop csúcsaira, lemezei hosszú ideig állomásoznak a műfaji slágerlistákon. A pályáját egy helyi hiphop-rádióban kezdő mester bemutatkozó albumán, a Tales of Forgotten Melodies­on biztos kézzel és finom ízléssel rendezgette össze a klasszikus szving­ hangmintákat a belassult triphop­alapokkal, és emellett nagyszerű énekesnők működtek közre. A spoken word­nagyasszony Ursula Ruckertől a neo­soul díva Sharon Jonesig számtalan vendégművész szerepel Wax Tailor dalaiban, amik a kortárs hiphop legszebb gyöngyszemei közé tartoznak.

Wax Tailor régóta elkötelezett alakja a francia hiphop­színtérnek, a kilencvenes években La Formule nevű zenekarával tisztes sikereket aratott MC­ként, de aztán érdeklődése egyre inkább a zeneszerzés, és a komplexebb szerkezetek felé fordult. "Minél több rapszöveget írtam, egyre inkább úgy éreztem magam, mint egy fimrendező. Ez vezetett a Wax Tailor projekthez, és a mozi tudatos használatához."

A kifejezés nem véletlen: Wax Tailor produkciói, lemezei, szettje és élő koncertjei kifejezetten filmszerűek: összetettek, látványosak és magukkal ragadóak. DJ Shadow találkozik a Tribe Called Questtel, Lewis Carrollal, Kubrickkal és Hitchcockkal: ez a sűrű, füstös, suspense­es atmoszféra (nem véletlenül szerződött a hasonló zenék nagy francia kiadójához, az Atmosphériques­hez).

Wax Tailor igazi védjegye. Triphop, downtempo és melankólia, éteri dallamokkal, emellé ragyogó videóklipekkel ‒ Wax Tailor új lemezének turnéján, több telt házas koncert után ismét az A38 Hajón!

Linkek

Galériák

 • Wax Tailor live
  5
 • Pesti Estek: Wax Tailor live (FR) lemezbemutató koncert

  28
 • Wax Tailor live (FR) - Dusty Rainbow tour, Astryd (HU)

  33
 • Wax Tailor live (FR)

  28

A helyszín