Volkova Sisters, Terra Profonda

A zseniális Volkova Sisters újabb lidérc-élvezetek magasságaiba emel ezen az estén, melyhez reneszánsz-beütésű blues-noise alapot ad a felvezető Terra Profonda. 

Volkova Sisters

A Volkova Sisters projektet Sándor Dániel hangmérnök-gitáros, Berger Dalma és Kovács Gergely gitáros-multiinstrumentalista indították, melynek alapvető célja az volt, hogy minden olyan zenei elképzelést, ami más projektjeikbe nem fért volna bele, itt teret kapjon. Saját stúdójukban kezdtek el dolgozni, olyan hangzást keresve, mely feleleveníti az általuk nagyrabecsült nyolvanas évek dark wave hangulatát, ötvözve a folkot és a shoegaze hatásait.. A csapat 2011 tavaszán az USA-ban részt vett az SXWS fesztiválon, amit egy kaliforniai miniturné követett, ezután alakult ki a csapat jelenlegi felállása. A zenekar 2013 végén Londonba költözött, azóta Angliában és Magyarországon is koncerteznek. A Volkova Sisters egy kreatív kommuna, klippjeiket és az artwork-öt is e lelkes kis csapat készíti. Több magyar filmhez is adták már dalaikat, többek között a Mundruczó Kornél által rendezett Cannes-i közönséges díjas Fehér Isten-hez, amiben egy rövid szerepet is kaptak.

Felállás:
Sándor Dániel - billentyűk és programozás
Berger Dalma -ének és programozás
Kovács Gergely - gitár
 

Terra Profonda

Terra Profonda, jelentése mély föld.

Budapesten, 2012 szeptemberében állt össze a zenekar. Látomásos szövegek köré csavarodó, az amerikai blues, a népzene és a jazz határain megszólaló drámai szerzemények születnek a hármas fogat műhelyében. Ahogyan a zenekar neve is sugallja, a zene fontos eleme a föld, a föld-közeli megszólalás. Mivel az élő előadások sokkal inkább hasonlítanak egyfajta három szereplős, tematikus zenefolyamhoz, tehát színházi perfomance-okhoz, mint zenei koncertekhez, talán a drámai blues a leghelytállóbb körülírása a trió muzsikájának.

A dalokban többek között szerelemtől elnyűtt matrózok, riadt lovak, sebhelyes, eldurvult vándorok, rossz, ideges, püffedt képű kelet-európai családfők veselkednek neki az éjszakának. S mint lepkék a kifeszített vásznon, mind a Terra Profonda világában rajzanak.


A zenekar tagjai:
Krisztián Kiss – koboz, tenor szaxofon, irish bouzouki
Mátyás Szabó – gitár, basszusgitár
Vincenzo Lo Buglio – ének

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.