Pesti Estek

Pesti Estek: Vök (IS), Tape Delay

Izland legújabb fiatal zenei zsenijei először érkeznek Magyarországra - a Vök légies, introvertált, szintetizátorokra épülő dalai az A38 Hajó koncerttermében a budapesti Tape Delay felvezetésével szólalnak meg az A38 Hajón.

Vök (IS)

A kétszázezres Izland végtelen zenei tehetségére a legújabb példa a debütalbumával 2017-ben jelentkező, elektronikus dream-pop formáció. A névválasztás is hangsúlyozza szülőhazájukhoz való kötődésüket: a szó “jégbe vágott lyukat” jelent izlandiul. Sikereik 2013-ben kezdődtek, amikor megnyertek egy izlandi, kísérleti zenei tehetségkutatót, ahol korábban többek között az Of Monsters and Men is elsőként végzett. A sikeres tehetségkutatózás után a Record Records kiadóhoz szerződve jelentették meg első kislemezeiket 2015-ben, melyek közül a Circlest többek között a Noisey is elismerő szavakkal méltatta. Számtalan európai klub-és fesztiválkoncert után egyre növekvő rajongói bázissal büszkélkednek. Februárban zenéjükhöz méltó hang-és fényélmény kíséretében, az A38 Hajón mutatkoznak be a hazai közönségnek.

Tape Delay

A Tape Delay zenéje ötvözi a soul, az electro és a pop alkotóelemeit, miközben a dallamai a 80-as évek bőrdzsekis romantikáját és olykor a Távol-Kelet világát idézik. Stílusában a ’dream genre’ jellemzi legjobban a zenei világát.

A Szőke Zoli nevével fémjelzett szólóprojekt élő fellépései zenekari felállássban öltenek formát, mely a szakma es a közönség tetszését egyaránt elnyerte.

Idén végre megjelenik a Tape Delay nagylemeze, melyről az első single február közepén debütál, az A38-as koncert előtti napokban.

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.