Vintage Dolls

Vintage Dolls

Vintage Dolls
május
2
hétfő 16:00
Koncertterem

Vintage Dolls

A Vintage Dolls zenekar 2017 tavaszán alakult meg az 1930-as és ‘40-es évek népszerű vokál trióinak mintájára. Az autentikus swing formációt egy jazz quintet kíséri. Előadásaikon a korra jellemző zenei világot és a megjelenésbeli elemeket ötvözve hozzák a hallgatóságot közelebb ehhez a régi, de reneszánszát élő stílushoz.

2018-ban a MÜPA XI. Jazz Showcase versenyén a nemzetközi zsűri különdíjában részesültek. 2021-ben pedig a DeeKay Records Hungary Stúdió pályázatának nyertes zenekara lettek.

A produkció az autentikus hangzáson túl, a pontosan kidolgozott megjelenésnek, koreográfiának és műsorszerkesztésnek köszönhetően, komplex zenei és színházi élményt nyújt közönsége számára. Felidézi a régi fekete-fehér filmek vidám hangulatát, ikonikus ruháit és frizuráit.

Áprilisban debütált Hungarian Jukebox című műsoruk, melynek gerincét a múlt század Magyarországának ismerősen csengő slágerei adják. Az est folyamán felcsendül majd pár magyar dal is, melyek a Vintage Dolls-ra jellemző három szólamú vokál hangszerelésben kapnak új formát.

Az énekes trió ezen a különleges estén Micheller Myrtill jazz énekesnővel egészül ki.

Zenekar tagjai:

Munkácsy Eszter, Nagy Lili, Szász Ágnes - ének

Micheller Myrtill - sztárvendég , ének

Szabó Illés - gitár

Benedek Áron - trombita

Tálas Áron - zongora

Bögöthy Ádám - nagybőgő

Richter Ambrus - dob

Hangszerelés: Szabó Illés

Vokál hangszerelés: Munkácsy Eszter

A helyszín