Válts zöldre! - Szakmai konferencia az újrapohár-használatról

Válts zöldre! - Szakmai konferencia az újrapohár-használatról

Válts zöldre! - Szakmai konferencia az újrapohár-használatról
november
13
kedd 10:30
kiállítótér

Válts zöldre! - Szakmai konferencia az újrapohár-használatról

Válts zöldre! - Visszaváltható pohár üzemeltetés vendéglátóhelyen és rendezvényeken

A te klubod, rendezvényed is gondolt már arra, milyen jó lenne kevesebb szemetet termelni a működés során? A jól ismert elmosható, erős falú, újrahasználható újra-poharak bevezetése az egyik lehetőség. Meghívott előadóink különböző szemszögből beszélnek saját tapasztalataikról a visszaváltható poharak bevezetése kapcsán.

A szervező Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület célja a visszaváltható rendszer kialakításának előnyeinek, jó gyakorlatainak, nehézségeinek, buktatóinak bemutatása/megvitatása, hogy minél több helyszínnek kapaszkodót adjunk a rendszer bevezetéséhez és a helyes működtetéséhez.

A házigazda A38 Hajó célja, hogy teret adjon olyan kezdeményezéseknek, aminek eredményeképpen nő a környezettudatos szemlélet, mérhető környezetterhelés csökkentés valósul meg.

Meghívott előadóink:

- Zöldövezet Egyesület - Újra-poharas tapasztalatok 2010 óta

- Humusz Szövetség - betétdíjas rendszerek külföldön és itthon

- Fellini Római Kultúrbisztró – az Újra-pohár bevezetése, tapasztalatok

- TELEP - az Újra-pohár, mint a környezetvédelem és a képzőművészet kapcsolata

- Museum Cafe Székesfehérvár - Újra-pohár úttörőként egy vidéki székhelyű klubban

A bemutatkozók után moderált beszélgetés indul, melynek végén kérdésekre is válaszolnak az előadók.

A Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület 2010 óta foglalkozik potenciális hulladékcsökkentő szolgáltatások bevezetésével rendezvényeken, klubokban. Az idei évben megsokszorozódott az érdeklődés az elmosható erős falú műanyag poharak iránt, melyek betétdíjas újra-használati rendszerben komoly szeméttermelést szorítanak vissza. Egyesületünk elkötelezett abban, hogy a betétdíjas rendszereket népszerűsítse rendezvények és vendéglátóhelyek körében is, valamint a betétdíj helyes használatához segítséget nyújtson.

Konferencia tervünket az A38 Hajó csapata karolta fel, így november 13-án megrendezésre kerül a Válts zöldre! - Visszaváltható pohár üzemeltetés vendéglátóhelyen és rendezvényeken, melynek célja az Újra-pohár bevezetéséhez minden szakmai tanács megadása, jó-gyakorlatok felsorakoztatása.

A konferencia részvételi díja 1500 Ft/fő. Jegyek kaphatóak

Esemény a facebookon

A helyszín

kiállítótér