Vágtázó Csodaszarvas

Vágtázó Csodaszarvas

Vágtázó Csodaszarvas
december
6
péntek 18:30
Koncertterem

Vágtázó Csodaszarvas

 • Punk
 • Világzene, Népzene

Akarsz igazán élni? Bele szeretnél szagolni az élet teljes ízébe? Szeretnéd szabadjára engedni az ősi ösztönt, kiélni az életvágyadat? Szeretnél hallani valami  igazi, megalkuvás nélküli zenét, az emberi összetartozás, az ember és a kozmikus erők összetartozásának zenéjét? December 6-án este az A38 hajón mindezt megteheted! Itt az ilyen emberek gyülekeznek! 

Esemény a facebookon

Vágtázó Csodaszarvas

 Egetverő boldogság, tomboló jókedv, összetartozás, megelevenedő ősmúlt, új távlatok egy nagyobb világra, életreszóló élmények – mindez a magyar népzene eurázsiai ősrétegét, a lovasnépek fergeteges, őserejű népzenéjét felelevenítő VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS koncertélménye. Zenéjük a kozmikus életerő diadalának jegyében születik, minden koncerten más és más, és rendkívüli energiákkal tölt fel. Lemezeik aranylemezek lettek. Grandpierre Atilla csillagász-énekes és a tíz ősi hangszeren játszó kiváló népzenész zenéje a hétköznapokon a háttérben parázsló életvágyat elemi erejű tűzzé varázsolja.

A 11 fős, ősi népi hangszereken játszó Vágtázó Csodaszarvast zenekart Grandpierre Atilla, a Vágtázó Halottkémek énekese 2005-ben alakította meg a legjobb hazai népzenészekkel és dzsessz-zenészekkel. A zenekar tagjai: Fábri Géza (koboz, tambura, ének), Benkő Róbert (nagybőgő), Orczi Géza (bolgár tapan, buzuki, bolgár tambura), Vaskó Zsolt (magyar duda, pásztorfurulyák, fuvola, szoprán szaxofon, töröksíp, dorombok), Fazekas András (dob), Molnár Kriszta (hegedű), M. Gebri Bernadett (ének), Bakos Csaba (macedón tapan), Bese Botond (magyar duda), Fábri András (ciszter), Grandpierre Atilla (ének).

„„...aligha akad más olyan muzsika, amellyel ennyire hatásosan győzhetnénk meg nemzeti múltunk, örökségünk hatalmas, máig ható erejéről honfitársainkat és akár az egész világot, mint a Vágtázó Csodaszarvas zenéje.” (Magyar Nemzet)

„Ez a zene méltó tisztelgés Bartók Béla és Kodály Zoltán szelleme előtt” (Kultúrpart)

  


Linkek

Galériák

 • Vágtázó Csodaszarvas
  9
 • Vágtázó Csodaszarvas, Bordó Sárkány

  2017. december 9.

  22
 • Vágtázó Csodaszarvas, Pirkan

  2016. december 10.

  30
 • Vágtázó Csodaszarvas Tűz az Öröklétből! 10 éves a Vágtázó Csodaszarvas!, Szelindek Világzene Forgatag

  2015. november 27.

  20
 • Vágtázó Csodaszarvas “Elszabaduló örömtüzek!” -

  2014. december 6.

  14
 • Vágtázó Csodaszarvas

  2013. december 6.

  24
 • Vágtázó Csodaszarvas

  2011. december 23.

  26

A helyszín