Piano day - Vaghy - lemezbemutató koncert, badfocus (CZ), Wave of Sound, konkoi

Piano day - Vaghy - lemezbemutató koncert, badfocus (CZ), Wave of Sound, konkoi

Piano day - Vaghy - lemezbemutató koncert, badfocus (CZ), Wave of Sound, konkoi
március
24
csütörtök 20:30
Koncertterem

Piano day - Vaghy - lemezbemutató koncert, badfocus (CZ), Wave of Sound, konkoi

  • Jazz
  • Komolyzene

A Piano Day Budapest bemutatja: kortárs magyar zongoristák a modern klasszikus szcénából.

„Miért van szüksége a világnak a Piano Day-re? Sok okból. De főleg azért, mert nem fáj megünnepelni a zongorát és mindent körülötte: az előadókat, a zeneszerzőket, a zongorakészítőket, a hangolókat, de legfőképp, a hallgatókat” - 2015-ben ezzel a kijelentésével indította útjára a Piano Day, azaz a Zongora Napjának kezdeményezését Nils Frahm, korunk egyik legnagyobb hatású modern klasszikus előadója. Minden év 88. napja (ezzel is utalva a billentyűk számára), ekkor világszerte zongoraközpontú estekkel ünneplik meg a zenetörténelem egyik igen meghatározó hangszerét. Budapesten 4 évvel ezelőtt vaghy (Vághy Tamás) kezdte el szervezni az első eseményt. A második évben már teltházas rendezvény az A38 hajón került megrendezésre, amelyet két napra kellett bővíteni a nagy érdeklődésre való tekintettel. A harmadik évben a rendezvény átköltözött a MÜPA falai közé, ahol szintén nagysikerrel egésznapos teltházas rendezvényként fejlődött tovább. 2020-ban is a MÜPÁ-ban folytatta volna pályafutását a Piano Day Budapest, de sajnos a jelenlegi helyzet miatt ez meghiúsult. 2021-ben a szervezést a járványhelyzetre való tekintettel el sem kezdtük. 

De mi is az a Piano Day? Korunk egyik legnagyobb hatású modern klasszikus előadója, Nils Frahm 2015-ben indította útjára ezt a kezdeményezést, aki szerint sok okból érdemes megünnepelni a zongorát. Mert miért ne. Azóta minden év 88. napja (ezzel is utalva a billentyűk számára), azaz március 29-e a Zongora Napja: ekkor (vagy ehhez közeli időpontokban) világszerte zongoraközpontú estekkel ünneplik meg a zenetörténelem egyik igen meghatározó hangszerét. 

__________________________________________________________________________________

2022 fellépők:

Konkoi

Wave of sound

Badfocus

vaghy – minimalism lemezbemutató

A Liveurope concert: the first pan-European initiative supporting concert venues in their efforts to promote emerging European artists. Liveurope is co-funded by the Creative Europe programme of the European Union.

Galéria

Fellépők

Galériák

  • vaghy
    2
  • Piano Day Budapest 2018 - Vaghy, iamyank, Lisa Morgenstern (DE/GB)

    15

A helyszín

European talents on the horizon

Amióta először kinyitotta kapuit az A38 Hajó, az a célunk, hogy feltörekvő előadóknak biztosítsunk bemutatkozási lehetőséget. Játszott nálunk rengeteg magyar és...