Sajnálattal értesítjük közönségünket, hogy a Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt határozatlan ideig halasztásra kerülnek a programjaink. Részletek

Váczi Eszter Quartet

Váczi Eszter Quartet

Váczi Eszter Quartet
március
3
kedd 13:00
Koncertterem

Váczi Eszter Quartet

  • Jazz

Melankólikus, szomorú, fátyolos, merengő. Súlyos jelzők!  Mégis mindig ezt kapjuk, amikor jellemezni kívánnak bennünket. A zene  legyen olyan, amilyen mi magunk vagyunk. Akkor biztosan megérinti a  hallgatót.

"2017-ben jelent meg legújabb, Egy perc című teljes albumunk.. A jazzma.hu zenei szakportál a következőket írta erről: 

"Váczi  Eszter költeményei mély érzelmekről, fanyar humorról, a pillanat  megragadásának élményéről tanúskodnak. Vagy éppen egy költözés  bánatairól szólnak.
"Hogyha engeded szökni az illékony időt...ha már  fel tudod adni az őrült keresést..." "Mégsem múlik el" - a címadó  bölcselet, komoly és (kicsit) komolytalan gondolatokkal.
Aztán "most  leülök itt egy percre" - (és mi, hallgatók is elmélkedünk) - mert:  "...zavaros deja vu utakon repít a tudatom..." Csak "Egy perc" a címe -  de sokat mond.
Az "Őszi dal" - "...ravasz tavaszi tréfa a tél előtt..." - egy kellemes, enyhe novemberi "látomás" emléke.
Végül az énekesnő életéből kiragadott történés: egy költözéssel járó "bonyodalmak". Szép emlékek és fájó búcsúzás.
Összeszokottság, élettel teli megszólalás, és Eszter senkiéhez sem hasonlítható hangja - remek kísérettel.
" (Dr. Nagy Sándor)

2002-ben  alakult a zenekar, mégis az első lemez csak 2009-ben jelent meg. Ennyi  kellett ahhoz, hogy az együttjáték során kiderüljön, milyen is a csapat  saját hangja. A Vissza hozzád című album a Tom Tom Records gondozásában  jelent meg, és 2010-re arany-, illetve platinalemez lett. Ez jazz  zenekarokkal ritkán fordul elő. 2016-ig még két teljes lemezanyagot  rögzítettünk. De erről egy kicsit többet:

Mindannyiunk  elkötelezett a magas minőség mellett. Ezért olyasvalakivel szerettünk  volna együttdolgozni, aki ismeri a legnagyobbakat, aki olyan színt hoz  közénk, ami Magyarországon még nem volt. Valami igazán újat szerettünk  volna elérni. Sokat gondolkodtunk, hogy ki legyen az a vendégművész, aki  a legtöbbet segíthet abban, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki  magunkból. És akkor jutott eszünkbe, hogy nem zenészt hívunk, hanem egy  olyan szakembert, aki a világszintű hangzásért felel. Így találtunk rá  második és harmadik nagylemezünk zenei társproducerére Helik Hadar  személyében. A 4-szeres Grammy-díjas hangmérnök, producer Herbie  Hancock-kal, Norah Jonesszal, Pinkkel, Tina Turnerrel, Madeleine  Peyroux-szal dolgozott együtt - a teljesség igénye nélkül. Mr. Hadarral  2011-ben az Eszter kertje (Tom Tom Records), 2014-ben a Belső tenger (VEQ Records) című albumjainkat jelentettük meg."

Esemény a facebookon

A helyszín