A Dining City időszakában március 7 és 24 között éttermünk nyitvatartása: H-P 10-22-ig, Sz és V: 12-22-ig!

Two Lanes (DE), consule (SI)

Two Lanes (DE), consule (SI)

Two Lanes (DE), consule (SI)
február
24
szombat 20:00
Koncertterem

Two Lanes (DE), consule (SI)

  • Elektronikus

  

A TWO LANES elektronikus duó az akusztikus zongorafelvételeket analóg szintetizátor dallamokkal és minimális ütemelemekkel ötvözi, hogy megalkossa jellegzetes hangzását. A formáció a berlini Leo és Rafa testvérekből áll. Legutóbbi kiadványukon - a Reflections EP-n - folyamatosan kalandoznak a különféle műfajok világában, a neoklasszikustól, az ambienten át a dallamos technoig. A zenész családban nevelkedő két testvér különböző zenei utakat járt be.
Leo már korán érdeklődött a zongorázás iránt, elmerült JS Bach, Schumann és Debussy műveiben. Végül a New York-i The Juilliard Schoolban folytatta tanulmányait, ahol mesterfokon végzett.
Rafaelt viszont mindig is lenyűgözték az elektronikus zene lehetőségei. Végtelen órákat töltött azzal, hogy hangtervezéssel és elektronikus produkcióval kísérletezzen. Egy ponton a testvérek rájöttek, hogy tehetségeik tökéletesen kiegészítik egymást, és létrejött a Two Lanes.

consule (SI)

A Consule Vid Benjamin Krajnc producer és zenész hálószoba-projektje. Nyugtató zenéje, az indie elektronika és a meleg ambient hangok álmodozó, sóvárgó és filmes keveréke erős nosztalgiát idéz. Érzelmes kompozícióiban, előadásaiban a közeljövő bizonytalanságából merít ihletet a mindennapi élethelyzetekhez. Debütáló albumát, a Lost Imaginationt (2020) a Coping című kislemez követte. A buja dallamos atmoszférák, a nosztalgikus gitárpergés és a meleg zongoraakkordok által fémjelzett második EP tavaly júniusban a múlt különböző töredékein való elmélkedés jegyében komponálódott, amely olykor még mindig rettenetesen megfélemlítőnek tűnik.


A  koncert a LivEurope támogatásával valósult meg.

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín