Tudósok - Akkor is nevetek! - lemezbemutató, Blue Tips

Tudósok - Akkor is nevetek! - lemezbemutató, Blue Tips

Tudósok - Akkor is nevetek! - lemezbemutató, Blue Tips
november
23
szombat 19:30
Koncertterem

Tudósok - Akkor is nevetek! - lemezbemutató, Blue Tips

 • Komolyzene
 • Punk

Hatalmas összművészeti örömkonferencia, agykatapultálás és zsigerkacaj a Tudósok szédületes Akkor is nevetek című új lemezének bemutatóján a Ricsárdgír-testvér Blue Tips-szel és megannyi vendéggel és baráttal, köztük efZámbó Öcsikével, Vázsonyi Jánossal, Haász Gyurival, Ivan Fece Firchievel és másokkal.

A Tudósok zenekar nem tegnap kezdte a kísérletezést, de nagyon úgy tűnik, hogy sokévnyi tapasztalatukat összegezve most végre megalkották zenében azt, amit Teller Ede a fizikában: sikerült szintetizálniuk James Brown és Jean Paul Sartre világát és létrehozni egy tizenöt számból álló olyan rettenetes nukleáris robbanótöltetet, amely képes kigyógyítani minden depressziót. Az Akkor is nevetek album dalainak választéka széles, őrült és vad: van rajta gumibaba-gyilkos atom-funk, lapp társadalomkritikus pszicho-metál, karagandai diszkó, countrydal Trumpnak, Orbánnak és Putyinnak, San Remo-i sláger a lét tagadásáról, párkereső dadaballada, forradalmi gyermekdal, ellenőr-űző jazz-punk, Karcsi vígeposz és még sorolhatnánk: itt mindenki megtalálja a magáért, s abból a legjobbat.

A lemez - melynek melléklete egy 24 oldalas füzet festményekkel és szövegekkel - a GrundRecords kiadásában jelenik meg. A hangfelvétel az A38 Hajón készült, az utómunkákat az újvidéki Firchie Think Tank Studio-ban Fece Iván Firchie végeszte el Vibor Sukara hangmérnök közreműködésével.

Tudósok

A Tudósok a magyar underground ékköve, amely hosszú fennállása során számtalanszor újult meg érintve, átalakítva, hasznosítva, újraértelmezve a punk, a jazz, a funk, a pop, a dadaista színház, a költészeti perfomansz, a fekete színház és egyéb műfajokat felállásában a duótól a nagyzenekarig.

A Tudósoknak Budapest mellett Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom, a berlini Supamolly, a londoni Bull’n’Gate, a párizsi Instants Chavirés, a ljubljanai Cankarjev Dom és még sok más.

A Tudósok története a Nem élhetek Milosevic nélkül c. kötetben olvasható.

Felállás:
drMáriás: ének, alt szaxofon, trombita
Dezső Tóni: bariton szaxofon
Gulyás Levente: gitár
Endrei Dávid: basszusgitár
Jeli Gergely: dob

  

Videók

Linkek

Galériák

 • Tudósok 30. születésnap és lemezbemutató!

  2016. november 5.

  21
 • James Chance & Les Contortions (US), Tudósok, PaprikaPaprika

  2016. május 18.

  38
 • Pesti Estek: N.O.M. (RU) - Семеро смертных (A hét főbűn) lemezbemutató koncert, Tudósok

  2016. február 18.

  15
 • Tudósok - Tanévnyitó Ökumenikus Ünnepség

  2015. szeptember 2.

  12
 • Tudósok, Broken Heart Collector (AT)

  2015. május 20.

  30
 • Tudósok: Éljen a Petőfi Rádió! - lemezbemutató + Ricsárdgír

  2014. október 29.

  34
 • Tudósok, Ricsárdgír lemezbemutató koncert

  2014. február 15.

  24
 • Tudósok - lemezbemutató koncert

  2013. május 8.

  21
 • Tudósok, Flash

  2013. január 23.

  28

A helyszín