Trzaska/Mazur/Jorgensen Trio

Trzaska/Mazur/Jorgensen Trio

Trzaska/Mazur/Jorgensen Trio
április
2
vasárnap 20:00
kiállítótér

Trzaska/Mazur/Jorgensen Trio

  • Jazz

A szabad improvizációs jazz nagyjai hatalmas közös elszabadulásban borítják majd örömlángokba a Hajót. Trzaska és Mazur egyszer már elképesztő koncertet adott Pándi Balázs sztárdobosunkkal kiegészülve a Hajón, aki helyett most az egyik legkiválóbb skandináv dobossal, Peter-Ole Jorgensennel egészülnek ki trióvá.

Köszönetet mondunk a JazzDenmark-nak és a DJBFA-nak a koncerthez nyújtott támogatásukért.

Trzaska/Mazur/Jorgensen Trio

Mikołaj Trzaska, a Gdańskból származó szaxofonos és multiinstrumentalista, aki a kilencvenes évek elején tűnt fel a legendás és stílusalkotó Miłość együttes alapító tagjaként, Lester Bowie-val is közös albumokon.  Az évtized második felében Łoskot nevű avantgarde zenekarával aratott komoly sikereket. 2000-től az Oleś testvérekkel, Lengyelország legjobb ritmusszekciójával lépett fel és készített felvételeket frissen alapított Kilogram Records nevű lemezcége számára, amely rövid időn belül a kelet-európai free jazz színtér egyik legfontosabb kiadója lett.  Szoros kapcsolatokat ápol a skandináv free jazz vonallal, játszik Peter Brötzmannal, Johannes Bauerrel és Joe McPhee híres TRIO X zenekarával is, jelenleg is tagja Ken Vandermark legendás Resonance projektjének.

Rafał Mazur, az akusztikus basszusgitár első számú mestere Kelet-Európában, a krakkói Meeting of Improvisers és a Laboratory of Intuitions fesztiválok és az ImproArt Studio of Improvisation alapítója valamint az Ensemble 56’ (Dóra Attila magyar szaxofonossal) és a Process_Laboratory of Intuition, az Ullén/Dóra/Mazur Trio és a Mazur&Neuringer Duo együttesek létrehozója. Koncertezett Európa-szerte valamint Kínában, Dél-Koreában és Izraelben az alábbi neves improvizátorokkal: Raymond Strid, Lisa Ullén, Lawrence Butch Morris, Mark O’Leary, Keir Neuringer, Fréderic Blondy, Charlotte Hug, Eve Risser, Oliver Schverdtem, Mikołaj Trzaska, Marek Chołoniewski, Dóra Attila, Sőrés Zsolt.

Peter-Ole Jorgensen a skandináv free jazz szcéna egyik legkiválóbb dobosa és legfontosabb személyisége. Több, mint két évtizede szerves és nélkülözhetetlen szereplője nemcsak zenészként, hanem kiadóvezetőként is, hisz Ninth World Music kiadójával számos alapvető fontosságú kiadványt jegyez. Zeneszerzőként is ismert, balettekhez, filmekhez és kamarazenekarok számára ír és szerez zenét.Több, mint harminc lemezen szerepelnek alkotásai. Számos világhírű zenésszel működött együtt, olyanokkal, mint David Moss, Phil Minton, Axel Dörner, Steve Lacy, Mats Gustafsson, Thomas Lehn, Frank Lowe, David Thomas, Evan Parker, Alan Silva, Pat Thomas, Peter Brötzmann, Johannes Bauer, David Moss, Herb Robertson és & Sirone.

Galériák

  • Trzaska/Mazur/Jorgensen Trio
    Trzaska/Mazur/Jorgensen Trio
    5

A helyszín

kiállítótér