Programjaink a hatályos jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak.

Éttermünk kedden 14:30-kor, szerdán 16:00-kor, csütörtökön 15:30-kor zár.

Tricky (UK)

Tricky (UK)

Tricky (UK)
október
19
kedd 20:00
Koncertterem

Tricky (UK)

  • Hiphop, Funk, Soul

Megérkezett Tricky 2020. áprilisi és 2021. februári A38 Hajós koncertjének pótlási dátuma, melyre a korábban megváltott jegyek automatikusan érvényesek maradnak. Akinek nem megfelelő az új időpont, egy info@a38.hu-ra írt emailben, csatolmányban a jegyével kezdeményezheti a belépők visszaváltását.

Kedvenc bristoli előadónk új, Fall to Pieces c. nagylemezét saját kiadója, a False Idols gondozásában jelentette meg, melyről már júliusban megismerhettünk egy dalt. A művész elmondása szerint munkásságának legpoposabb darabja, amit valaha megjelentetett. Közreműködő énekesként Marta Złakowskát hallhatjuk rajta, akinek a hangja központi szerepet kapott a teljes albumon is.  

  

  

Esemény a facebookon

Tricky (UK)

Nehéz mainstream popelőadót mondani (mondjuk Trent Reznoron kívül), aki a fájdalomból, sötétségből, reménytelenségből olyan fantasztikus életmű-csodapalotát épített volna, mint Adrian Thaws, azaz Tricky. A kőkemény bristoli gyerekkor - apja még fia születése előtt elhagyta a családot, anyja Tricky négyéves korában öngyilkos lett, Tricky lényegében az utcán élt és tizenévesen már megjárta a börtönt - máig ható nyomot hagyott a dalszerző-előadó-produceren.

Trickyt valóban a zene mentette meg: a Wild Bunch nevű bristoli sound systemben kezdte, azzal a DJ Milóval, akivel a Skilled Mechanicsot is alapította. Ebből a Wild Bunchból nőtt ki aztán a kilencvenes évek egyik legfontosabb brit zenekara, a műfaj- és közérzetteremtő Massive Attack, amelynek első, korszakos hatású lemezén Tricky is közreműködött.

Aztán szólókarrierbe kezdett, és eszelős tempóban gyártotta súlyosabbnál súlyosabb lemezeit. A kilencvenes évek második felében négy év alatt öt, elemi hatású albumot adott ki. Ezeken zseniális vendégénekesnők sora működött közre, Björktől Martina Topley-Birdön és Neneh Cherryn át Siouxsie-ig és Alison Moyet-ig. Tricky elképesztő érzékkel választotta ki énekesnőit. Emellett már-már fanatikusan kotyvasztotta a hangzásokat, amelyekben rock- és metálgitárok keveredtek sötéten zuhogó elektronikus alapokkal, dark-poppal, amelyek, kiegészülve Tricky túlvilági suttogásával-mormogásával egyetlen kavargó masszává álltak össze.

Tricky most visszatér s ismét elhozza nekünk a kilencvenes évek sötét, klausztrofobikus zenéjét, Tricky ikonikus hangzását.

Linkek

Galériák

  • Tricky
    3
  • Tricky presents Skilled Mechanics (UK), Dope Calypso

    21

A helyszín