Toundra (ES) lemezbemutató koncert, Hegy

Toundra (ES) lemezbemutató koncert, Hegy

Toundra (ES) lemezbemutató koncert, Hegy
május
26
szombat 20:00
Koncertterem

Toundra (ES) lemezbemutató koncert, Hegy

 • Rock

Két év után visszatér az A38 Hajó fedélzetére Európa egyik legnagyobb post-rock zenekara, a madridi @Toundra! A fennállásának tizedik évét egy új nagylemezzel megünneplő, filmszerűen komponáló négyes legújabb konceptalbuma is sajátos hangzásban keveri a post-rock utaztató-merengő atmoszféráját a post-metal dinamikus váltásaival, és ahogy legutóbb, most is egy átütő erejű koncertre számíthatunk majd tőlük. Az estet felvezeti az instrumentális post-noise úttörő Hegy formáció.

Toundra (ES)A spanyol, és tágabban az európai poszt-rock színtér egyik legfontosabb zenekara a spanyol Toundra. A madridi kvartett tíz éve jelenteti meg nagyon koncepciózus, hatalmas, visszhangos gitárokra, nagyívű kompozíciókra épülő lemezeit.

A Toundra cím nélküli albumai mind-mind precízen kidolgozott, felépített, gyönyörű konceptlemezek. Ilyen a IV számú lemez is, ami tulajdonképpen egy nagyszabású, szöveg és ének nélküli mese két, tűzvész elől menekülő rókáról - bár ez igazából csak a nagyon koncepciózus lemezborítótórl derül ki.

A Toundra egy elképesztő erejű bemutatkozó koncert után most visszatér a Hajóra, hogy ismét meggyőződhessünk arról, nem véletlenül ők Európa egyik legismertebb posztrock-zenekara.

A zenekar tagjai
David Paños: gitár
Esteban Girón: gitár
Alberto Tocados: basszusgitár, billentyűsök
Alex Pérez: dob

Lemezek
Toundra, 2008
II, 2010
III, 2012
IV, 2015

Galériák

 • Toundra
  Toundra
  1
 • Toundra (ES), Képzelt Város
  Toundra (ES), Képzelt Város

  2016. május 11.

  35

A helyszín

Liveurope - NKA sorozat

Az európai fiatal, tehetséges, feltörekvő, jelentős pálya előtt álló fiatal zenekarok és előadók NKA által támogatott sorozata.