Tormentor: Anno Domini 30, Cult of Fire (CZ), Perihelion

Tormentor: Anno Domini 30, Cult of Fire (CZ), Perihelion

Tormentor: Anno Domini 30, Cult of Fire (CZ), Perihelion
április
21
szombat 19:45
Koncertterem

Tormentor: Anno Domini 30, Cult of Fire (CZ), Perihelion

  • Metál

Nézd élő HD adásban a legendás black metal banda, a Tormentor visszatérését!

 

 

A nyolcvanas évek ikonikus proto-black legendája, a Tormentor április 21-én, az A38 Hajó fedélzetén adja visszatérő koncertjét. A húsz évnyi hallgatás után visszatérő zenekar, élén a Mayhem frontemberével, Csihar Attilával, alapvető hatással volt a black metal második hullámára: olyan zenekarok hivatkoznak a Seventh Day of Doom demóra, vagy épp a harminc éve megjelent Anno Domini dalaira hatásként, mint a Dissecton, a Darkthrone, az Emperor vagy az Immortal.

Ugyan az Anno Domini már 1988-ban felvételre került, a zenekar által képviselt extrémitás mind a koncertek, mind a dalok formájában arra sarkallta a szétesőben lévő kommunista kiadópolitikát, hogy minden lehetséges eszközzel ellehetetlenítsék az album megjelenését. Ezzel azonban azt érték el, hogy Európa undergroundja másolt kazetták százain keresztül ismerhette meg a Tormentor zenéjét, ami bár nem kaphatott akkora sajtóvisszhangot, mint a Bathory vagy a Celtic Frost, hatásuk mégis egyenrangúnak tekinthető. Miután a Tormentor 1991-ben feloszlott, Attilát meghívta a Mayhem, hogy felénekelje a mára legendássá vált De Mysteriis Dom Sathanas album dalait, a gitáros Buday Tamás pedig a svéd Nifelheimben folytatta a zenélést.

Április 21-én az A38 Hajón idézi fel a harmincéves Anno Domini dalait egy exkluzív, egyedülálló klubkoncerten a magyar metallegenda, akik előtt a rituális koncertjeiről hírhedt Cult of Fire, valamint a Zeal & Ardor előtt már bizonyító Perihelion lépnek majd színpadra.

Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín