Tokimonsta (US), Slanki, Cadik

Amerika nyugati partjáról új lemezzel érkezik Magyarországra a BBC rezidenseként is ismert TOKiMONSTA! Kalifornia egyik legfelkapottabb DJ/producere kinetikus, pszichedelikus hip-hop dalaiban a modernt elegyíti az old schoollal, amit tavaly kiadott új albuma, a Lune Rouge is remekül példáz.

A produkció mögött álló Jennifer Lee küzdelmes úton jutott el a lemez befejezésééig, de talán pont ezért lett az új anyag ennyire őszinte: 2015-ben súlyos betegséggel diagnosztizálták, két agyműtéten esett át, felépülése során egy ideig járni és beszélni sem volt képes. Így emlékszik vissza a lábadozás és az új album készítésének időszakára: „Az alkotás során életem legnehezebb és legfelemelőbb pillanatain estem át. Az album elmeséli, ahogy szembenéztem a saját halandóságommal, amelyen sikerült túljutnom. A Lune Rouge minden eddigi küzdelmem összegzése.”

Betegsége legyőzése után, új energiákkal feltöltődve, és a Lune Rouge sikereit elnézve nem kérdés, hogy TOKiMONSTA a feje tetejére állítja majd az A38 Hajó koncerttermét! 

Mellette a hazai hiphop két kiemelkedő alakja, Cadik és Slanki zenél március 21-én az A38-on.

Tokimonsta (US)

A Los Angeles-ben született és nevelkedett Tokimonsta (Jennifer Lee) zongoratanulással kezdte, azonban nem sokkal később már tanulmányait arra használta fel, hogy kitágítsa zenei világát ahhoz, hogy gyönyörű hangtájakat és hangtextúrákat alkosson hagyományos hangszerek ütőhangszerek, digitális manipulációk, elektronikus kütyük és persze a jó öreg poros vinilek felhasználásával.

Mindezeknek, s mindenekelőtt szédítő tehetségének és érzékenységének köszönhetően a múlt elemeiből a jövő zenéjét hozza össze, amelyben klasszikus japán hangszerek gyönyörű hangjai keverednek a legszebben bemozdító beat-ekkel.

Cadik

Cadik, azaz Séfel Pál egykor az Anima Sound Systemmel kezdte a szkreccset, és azóta hazánk egyik vezető DJ-jévé lépett elő. Jungle, d'n'b, hiphop - főleg ezekben a műfajokban alkot nagyot, de a Palotaival közös B2B-akciók, a Rewindok és Sunday Sessionök gyönyörű eklektikus szetteket szültek.

Az évek során Cadik Magyarország egyik leginnovatívabb, mindig új utakon járó producerévé vált, amit leginkább a megfontoltan haladó, de annál kidologozottabb, briliánssá csiszolt anyagokkal előálló projektjei bizonyítanak. Szervezőként az A38 Hajóval két progresszív, előremutató és nagy szakmai- és közönségsikert hozó sorozatot, a Real Your Nature-t és a Space Is Calledet hozott létre. Közben folyamatosan jelentette meg újabb és újabb, elsősorban downtempo hiphopra épülő, finom rétegekből építkező, tudatosan komponált lemezeit, amiknek nagy részét az A38 Hajón mutatta be.

 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.