Tímár Sára és zenekara

Tímár Sára és zenekara

Tímár Sára és zenekara
október
16
hétfő 16:00
Koncertterem

Tímár Sára és zenekara

  • Világzene, Népzene

Tímár Sára és zenekara

Tímár Sára énekesnő a Népművészet Ifjú Mestere. Neve ismerősen cseng a hazai népzenei és világzenei életben, hiszen évek óta számos zenei formációnak aktív tagja. Az énekesnő autentikus népzenét és világzenét is játszó zenekara mellett 2009 óta fellép a Sebő-együttessel is. A népi énekhang kreatív lehetőségeit  pedig a Dalinda együttes alkotó alapítójaként keresi.

Tímár Sára zenekara közel 15 éves múltra tekint vissza, 2009 óta zenélnek együtt. Mindnyájan kisgyermekkoruk óta foglalkoznak népzenével. Tudásukat az iskolai tanulás mellett táncházak, zenei táborok, gyűjtőutak során, idős mesterektől tanulva csiszolták. A zenekar tagjai nagyjából egy időben voltak a Zeneakadémia népzene szakának hallgatói, és szereztek előadóművészi és tanári diplomát, de etnográfus, kiadóvezető közgazdász és hangszerkészítő is megbújik a hangszerek mögött.

A zenekari tagok számos versenyeredménnyel, ösztöndíjjal, 3 Junior Prima díjjal, 3 Népművészet Ifjú Mestere címmel büszkélkedhetnek, Szabó Dániel és Nyitrai Tamás pedig egyaránt a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjének kitüntetettje.

Fontosnak tartják a népzene hiteles megszólaltatásán túl annak továbbadását is, alapfokú művészeti iskolákban, közép- és felsőoktatási intézményekben tanítva örökítik tovább a néphagyományt.

Népzene mellett más zenei műfajokban is tesznek kirándulást: klasszikus, blues, világzenei projektek résztevevői; és megszámlálhatalan együttesnek, zenekarnak tagjai.


Tímár Sára (ének), Szabó Dániel (cimbalom

Esemény a facebookon

A helyszín