Thylacine (FR), OIEE

Thylacine (FR), OIEE

Thylacine (FR), OIEE
október
7
szombat 23:55
Koncertterem

Thylacine (FR), OIEE

  • Elektronikus
  • Komolyzene
  • Pop
  • Világzene, Népzene

Thylacine

 

  

Thylacine francia zeneszerző, producer és multiinstrumentalista zenész izgalmas utazásokra hívó progresszív elektronikus zenéje akusztikus hangszerekből, terepfelvételekből, klasszikus dallamokból és beindító elektronikus ütemekből épül fel. Számos kiadványa, köztük a 2015-ös Transsiberian és a 2022-es 9 Pieces olyan zenéket tartalmaz, amelyeket az utazás inspirált, s amelyeket világkörüli utazásai során alkotott meg.

A franciaországi Angers-i székhelyű William Rezé 2012-ben kezdett Thylacine néven zenét kiadni, főként saját, Intuitive Records nevű kiadójával. Debütáló EP-jén, amely szintén az Intuitive címet viseli, lüktető elektropop dallamok sorozatát hallhatjuk, amelyeket Camille Després énekesnővel vett fel. Fellépett a 2014-es Singles and Blendben is, utóbbiban Dylan Nichols (alias Dyllan) is szerepelt, aki a 2015-ös Exil-en is énekelt. Thylacine debütáló albuma, a Transsiberian ugyanebben az évben jelent meg, egy vasúti utazást idézve. A "Train" című kislemezt Kompakt Michael Mayer remixelte.

Rezé ezután számos felkérést kapott filmzenék megalkotásához. A „Lone” című szám a De toutes mes forces című filmhez íródott, eredeti filmzenéje pedig a Gaspard va au mariage-hoz, amely 2018-ban jelent meg. Roads Vol. 1 című albumát egy mobil stúdióban rögzítette egy argentin utazás során, amely 2019 elején jelent meg. Második kiaedványa, egy EP, 2020-ban következett. A Sony Masterworks által kiadott Timeless klasszikus zeneszerzők, köztük Beethoven dallamaira épülő szerzeményeket tartalmaz. A Sony/Milan 2021-ben adta ki Thylacine felvételét olyan válogatáslemezen, amelyen többek között  Jean-Michel Jarre és Cerrone felvételei is szerepeltek más francia elektronikus előadók darabjai mellett. 2022 októberében jelent meg 9 Pieces címmel Thylacine negyedik albuma, amely egy minden eddiginél nagyobb, mélyebb és sikeresebb interkontinentális utazást hozott el a hallgatóinak.

  


OIEE

Az elektronikát tropical house-szal, nudiscoval, discoval, trance-szel és rhythm'n'blues-zal táncolható melódiává kotyvasztó OIEE jelenleg második nagylemezén dolgozik, ami 2023-ban jelenik meg. A lemezen közreműködik a Grammy-díjas Steve Dub (The Chemical Brothers, The Prodigy), SENA, Aluphobia, WaTa, Badfocus (CZ) és Zahár Fanni is.

  

A helyszín