Programjaink a hatályos jogszabályoknak megfelelően magyar védettségi igazolvánnyal / EESZT applikációval vagy EU-s Covid-igazolvánnyal, valamint érvényes személyi igazolvány vagy útlevél együttes felmutatásával látogathatóak.

Éttermünk kedden 14:30-kor, szerdán 16:00-kor, csütörtökön 15:30-kor zár.

Új időpont: Therapy?

Új időpont: Therapy?

Új időpont: Therapy?
2022. május
18
szerda 20:00
Koncertterem

Új időpont: Therapy?

  • Rock

Fennállásának 30. évfordulóján, újra az A38 Hajón a Therapy! Kedvenc észak-ír alternatív metálzenekarunk egy különleges albummal, és persze az ahhoz kapcsolódó turnéval lepi meg rajongóit az immáron három évtizedes karrierükhöz kötődően. 2020 márciusban jelent meg a Greatest Hits (2020 Versions) válogatáslemez, melyhez a tagok a legendás Abbey Road stúdióban rögzítettek újragondolt változatokat legsikeresebb dalaikhoz, rajta egy olyan számmal, amelyen a Manic Street Preachers énekese, James Dean Bradfield is közreműködik.

Három évtizedet plusz két bónuszévet ünneplünk tehát az A38 Hajón, és aki járt már a Therapy bármelyik korábbi koncertjén ezen a helyszínen, tudja, milyen elsöprő erejű koncertélményre számíthat. Aki nem tudja kivárni az őszt, csillapítsa hiányát a zenekar 2019-es koncertjének felvételével az A38 Rocks YouTube-csatornán 

2020. november 2-re és 2021. november 22-re meghirdetett Therapy? koncertre megvásárolt jegyek érvényesek maradnak az új időpontra!

Esemény a facebookon

Therapy? (NRL)

A modern metál történetének egyik legkiszámíthatatlanabb, kacskaringós pályát maga mögött tudó, ezernyi stílust magába olvasztó zenekara a Therapy?. Vad, ugrálós posztpunk keveredik monumentális riffekkel, sötét és maró iróniától áthatott, szürreális dalszövegek szégyentelenül szájbarágós stadionhimnusz-refrénekkel. A Therapy? kereskedelmileg legsikeresebb lemeze, a Troublegum már-már punkpop-slágergyűjtemény, miközben az alig pár évvel későbbi Semi-Detached vagy a Suicide Pact elborult, hallgathatóság-határon egyensúlyozó kísérleti noise-rock zúzda.

A frontember Andy Cairns és társai már-már sportot űztek a kiszámíthatatlanságból. Bár a Therapy? alapvetően a Hellfest-szerű metálfesztiválok kedvence, Cairns mindig is hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem szereti (annyira) a metált, és hősei között sokkal inkább punkzenekarok vannak. Sőt, legnagyobb befolyásként az alapvetően artrockot játszó ‒ és az A38-on is fellépett ‒ Gallon Drunkot említi. (És jelzésértékűen Misfits-, Police- meg The Smiths-számokat dolgoz fel lemezein. Cairns nem mellesleg, saját elmondása szerint nagy rajongója Tarr Bélának és Víg Mihálynak.)

De éppen ebben rejlik a Therapy? nagysága: úgy tud összedolgozni stílusokat, hogy azokból jellegzetesen egyedi zenei világot építsen, mint senki más. Fantomas-féle kísérleti valcermetál, Green Day-es punkpop, Melvinses elborult rock and roll, thrash és noise… És mindezt Cairns egyedi, keserű humora, sötét világlátása és jellegzetes attitűdje hozza össze.

A zenekar tagjai

Andrew James Cairns: ének, gitár

Michael McKeegan: basszusgitár

Neil Cooper: dob

  

Linkek

Galériák

  • Therapy?
    4
  • Therapy?

    23

A helyszín