The Trousers - lemezbemutató, Jackmans, Hallucinatorz

The Trousers - lemezbemutató, Jackmans, Hallucinatorz

The Trousers - lemezbemutató, Jackmans, Hallucinatorz
november
12
szombat 19:30
Koncertterem

The Trousers - lemezbemutató, Jackmans, Hallucinatorz

  • Rock

A 2005 óta létező budapesti garázsrock/hardrock formáció idén ősszel jelenteti meg hatodik albumát.

A zenekar utoljára 2018-ban jelentkezett komplett nagylemez-anyaggal; az „Invisible Darkness”-t szokásukhoz híven a hazai klubok és fesztiválok mellett a közép-európai klubszcénában (Ausztria, Németország, Csehország, Szlovákia) is sikerrel turnéztatták.

Az együttes első lemeze még 2008-ban jött ki, amiről a még indie-sebb hangzású „Blood for you” rádióslágerré vált. A The Trousers valódi hangját azonban a 2010-es „Soul Machine” c. második lemezén találta meg, míg a harmadik, 2013-as „Freakbeat” című korong már Fonogram-jelölést kapott, és vendégszerepelt rajta a legendás svéd The Hellacopters énekes-gitárosa, Nicke Andersson.

Ez a lemez az utána következő „Mother of Illusion”-nel (2015) és a már említett „Invisible Darkness”-el együtt kiemelkedően jó kritikákat kapott a hazai és a nemzetközi szaksajtóban, és állandó helyett biztosított a banda számára a közép-európai klubszcénában. Az évek során a The Trousers számos hazai (Tankcsapda, Junkies) és nemzetközi (Black Stone Cherry, MC50, Peter Hook & The Lights, Atomic Bitchwax, Barb Wire Dolls, Konflikt) sztár előtt lépett fel nagy sikerrel.

A most megjelenő lemez dalait már 2019 telén elkezdték rögzíteni egykori dobosukkal, állandó hangmérnökükkel, Cs. Szabó Zoltánnal a budapesti Artist Factoryben, de a Covid-járvány következtében a felvételek befejezését el kellett halasztani az idei évre. Közben a tavalyi ősz óta megjelent három előzetes kislemez/videoklip, és a zenekar (Kőváry Zoltán – ének, gitár; Locke Péter – gitár; Lázár András – basszusgitár; Gulyás Antal Samu – dob) visszatért a koncertezéshez is.

A Music Fashion kiadó által gondozott lemezen vendégszerepel kisegítő háttérvokálosként Csányi Rita énekes (The Anahit) és Derecsekei Zsolt billenytűs (The Bits) is, a lemezt pedig a dalszerző-frontember, Kőváry Zoli idén nyáron betegség következtében elhunyt bátyja, Kőváry Péter (The Royal Rebels, Stoned, Neo) emlékének ajánlották. Péter egyébként szerzőtársként is megjelenik a lemezen, hiszen a beharangozó kislemez, a „My kind of business” c. dal egyes részei az ő nevéhez fűződnek.

Az est folyamán vendégzenekarként fellép két kiváló budapesti garázs-rock zenekar, a Jackmans és a Hallucinatorz.

A helyszín