The Tiger Lillies (UK)

The Tiger Lillies (UK)

The Tiger Lillies (UK)
október
31
csütörtök 20:00
Koncertterem

The Tiger Lillies (UK)

 • Blues
 • Jazz
 • Világzene, Népzene

Az  „ördögien angyali“ The Tiger Lillies harmincadik szülinapi turnéján érkezik a Hajóra, hogy a „kasztrált bűnöző anarchista  brechti blues trió“ szürreális táncra perdítse a közönséget.

Esemény a facebookon

The Tiger Lillies (UK)

Az 1989-ben alakult brit együttes és kamaraszínházi társulat, a Tiger Lillies önmagát nemes egyszerűséggel "anarchista Brechtiánus utcai opera triónak" nevezi, és a meghatározás igencsak találó. Az eredetileg teológus-filozófusnak tanuló Martyn Jaques egy 80-as évek-beli, sohói squatban szervezte meg a zenekart, ami már a kezdetekkor is elsősorban zenés színházat akart csinálni, nem annyira koncerteket.

A Tiger Lillies sötét, gunyoros, ironikus, Bertolt Brecht színházi technikáit a varietével, orfeummal, musicallel, utcaszínházzal és -zenével ötvöző előadásai hamar kultstátuszba röpítették a formációt. Olyannyira, hogy a kezdetben kifejezetten "rendszeren kívüli", underground és avantgarde társulat a kétezres évekre akkora intézményes elismertséget szerzett, hogy 2002-ben Shockheaded Peter (Heinrich Hoffmann Kócos Peti című mesekönyvének feldolgozását Jógyerekek képeskönyve címmel az Örkény Színház játszotta) című musicalje elnyerte a brit színházi szakma legnagyobb elismerését, a Laurence Olivier díjat, Gorey End című lemezét pedig Grammyra is jelölték a következő évben.

Az együttes tagjai
Martyn Jaques: ének, tangóharmonika, zongora, ukulele
Adrian Stout: nagybőgő, zenélő fűrész, theremin, ének
Mike Pickering: dob, ütősök

  
 

Linkek

Galériák

 • The Tiger Lillies
  2
 • The Tiger Lillies (UK)

  2016. május 12.

  27
 • The Tiger Lillies - Live in concert (UK)

  2013. december 22.

  26

A helyszín