The Southern Oracle, Lifesick (DK), Reach (SI)

The Southern Oracle, Lifesick (DK), Reach (SI)

The Southern Oracle, Lifesick (DK), Reach (SI)
október
11
péntek 19:45
Koncertterem

The Southern Oracle, Lifesick (DK), Reach (SI)

  • Metál

Fennállása 10. évfordulóját ünnepli a The Southern Oracle olyan nagyszabású klubkoncerttel, ahol a teljes életművéből adja majd a legeslegjobbat, Vendége a dán Lifesick, valamint a szlovén Reach együttesek lesznek.

Esemény a facebookon

Galéria

The Southern Oracle

Hosszú évek kemény munkájával a The Southern Oracle 2018 decemberében  méltóképp térhetett vissza az azt megelőző évek dalszerzésének  látszólagos csendjéből. Harmadik nagylemezük, a Hiraeth nemcsak az  eddigi leginkább önazonos albuma a zenekarnak, hanem egy olyan  állásfoglalás, ami a metal/hardcore színtér generációit köti össze a  dalok, valamint az azokat felkaroló, alig pár hónap alatt elkelt  képregény formájában is.

A The Southern Oracle az elmúlt tíz  évben kitaposta saját, önálló ösvényét: a zenekar ez idő alatt nemcsak  teljesen függetlenné vált a rajongói támogatásnak köszönhetően, hanem  zenei felnövését is meghatározhatták azok az évek és megtett utak,  melyek révén a 90-es évek metalos hardcore-ja, a thrash metal időtlen  hagyatéka és a felkavaró groove-ok hatásmechanizmusa definiálhatja  legkönnyebben napjaink TSO-ját. A korábban a Harms Way-jel, a  Sepulturával, a Deez Nutsszal, a Walls of Jerichóval és a Hatebreeddel  is koncertező zenekar fellépésről-fellépésre válhatott napjaink egyik  legszuggesztívebb koncertbandájává a szubkultúrán túl is, ezt az  állásfoglalást pedig a tavaly megjelent harmadik nagylemez csak még  inkább megerősíti. A Hiraeth dalait összefogó történet egy utópisztikus,  Pán Péteri valóságot ír le, ahol a gyermekek követendő példa híján  kell, hogy szembenézzenek azzal, hogy új, felnőttektől mentes  társadalmat építsenek ki a saját szabályrendszerük szerint. A dalokat  közrefogó idézetek - amik többek között Nelson Mandelától vagy Elon  Musktól származnak - Kókai Barnabás és Kókai Márton képregényében éledek  fel igazán: az alkotópáros negyvenoldalas története hónapok alatt  elkelt, narrációjában pedig egy olyan zenekar üzenete teljesedhet ki,  amely nemcsak tisztában van saját formanyelvével, hanem tudja használni  is azt.

2019-ben a The Southern Oracle fennállásának tizedik  évfordulóját ünnepli egy különleges szettel, ami felöleli a zenekar  teljes útját, ezzel olyan dalokat is elővéve, amik a legkitartóbb  rajongóknak is kedveznek majd - ez a turné azonban nem a nosztalgiából,  hanem a jövőbe tekintésből merít majd erőt, és minden koncert azt  mutatja majd meg, hogy mitől nyerhetett kitartást és folyamatosan  megújuló saját hangzást az itthoni underground egyik legkitartóbb és  legsokoldalúbb zenekara.

Felállás:

Kókai Barnabás - ének

Bodócsi Imre - gitár

Varga Gergő - gitár

Kókai Márton - basszus

Budai Béla - dob

Linkek

Galériák

  • The Southern Oracle
    1

A helyszín