The Parrots (ES), Signore Crust, Zombie Girlfriend

Először Budapesten a Hinds testvérzenekara, a spanyol garázsrock színtér egyik legnagyobb ígérete, a madridi The Parrots! A trióra sokan már a mediterrán Ty Segall Bandként hivatkoznak, így nem is csoda, hogy rögtön olyan kiadóknál debütáltak, mint a Burger vagy a Heavenly Records – ezt a fajta egyszerre modern és retrós, punkos-pszichedelikus rock 'n' rollt kevesen játsszák náluk fogósabban. A letörölhetetlen mosoly tehát garantált az év legkönnyedebb klubbuliján, amit a hazai Signore Crust és a Zombie Girlfriend vezetnek majd fel.

The Parrots (ES)

„Nem zenekarban gondolkodtunk, csak szerettünk volna együtt játszani. Nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget a rohamosan fejlődő madridi színtérnek; csak vettünk pár sört és lógtunk a téren a haverokkal, például a Hinds tagjaival. Spanyolországban emiatt macskáknak hívnak bennünket, mert nem a klubokban vagy a bárokban töltjük az estét, hanem az utcán.” - mesélte az énekes-gitáros Diego Garcia. Ez a fajta lezserség pedig – ami olyan jól állt például a Black Lips tagjainak – a The Parrots egyik legnagyobb vonzereje. A spanyol-angol keveréknyelven írt szövegek nem szólnak többről, mint a kora huszonévesek főbb témáiról, amihez tökéletesen passzolnak a gondtalanságot árasztó szörfös-garázsos, hol pszichedelikusan bágyadt, hol forrón lüktető dalok – amikben van azért hazájuk yé-yé hagyományaiból is. Ha Ty Segall a hatvanas években nőtt volna fel egy kaliforniai bungalóban, talán ő is ilyen zenét írt volna.

Ezek tudtában nem csoda, hogy a Hinds és a Mourn mellett rájuk is hamar felfigyeltek, így a debütáló Los Niños Sin Miedo már annál a Heavenly Recordingsnál jelent meg, ahová többek közt a Temples, a King Gizzard & The Lizard Wizard és a Night Beats is szerződött. Ennek megfelelően pedig úgy szól, mintha három nyegle huszonéves nem tudná eldönteni, hogy a korai The Rolling Stonest, a The 13th Floor Elevatorst vagy a Black Lipset szeretik-e jobban: így mindegyikből pont annyi került a dalokba, hogy a műfaj kedvelői szinte azonnal új kedvencet avassanak – aki pedig szkeptikus, járjon utána, például április 16-án az A38 Hajón.

A zenekar tagjai
Diego García - ének, gitár
Alex de Lucas - basszusgitár
Larry Balboa - dob

Lemezek
Los Niños Sin Miedo, 2016
 

Signore Crust

A Signore Crust egy visszhangokkal és rituális elemekkel megspékelt szörfrock zenekar. Első 3 számos EP-jük 2016 májusában jelent meg Centerfold Crush címen. Zenéjük akár egy késő esti tengerpart, ahol a hullámok olykor egymásba ismétlődő gitárriffeket, hangos zakatolást, keleties hangzásokat vagy éppen disco elemeket sodornak a partra. Második EP-jük 2017 tavaszán jelenik meg Atlas for the band címen. Az új kislemez szintén három számot fog tartalmazni, ezekben leginkább keleties dallamok és a ritualitás vegyítése lesz jellemző a már korábban is meghatározó szörfös világgal. A zenekar 2016-os fennálása során többek között olyan helyeken játszott már, mint a Dürer Kert, Kuplung, A38 Hajó vagy a Kolorádó Fesztivál.

Lemezek
Atlas For The Band EP, 2017
Centerfold Crush EP, 2016
 

Zombie Girlfriend

Mielőtt a Galaxisokkal egészen más utakon indult volna el, Szabó Benedek Zombie Girlfriend néven írt álomszerű, zajos popdalokat. Első lemeze, a bajai gyerekkönyvtárban rögzített The Great Plain tele volt szétzajozott, szétvisszhangozott gitárzenével, valahol a Jesus and Mary Chain és a Magnetic Fields világainak határán. A szólóprojektből hamar zenekarrá váló Zombie Girlfriend ezt követően felvett még egy nagylemezt, két EP-t és számtalan elkallódott számot, fellépett a budapesti éjszaka jobb és rosszabb pontjain, koncertezett Szerbiában és Csehországban, majd szép csendben eltűnt a sosemvolt magyar hálószoba-forradalommal együtt. A zenekar tavaly elszórtan újra koncertezni kezdett, hogy idén új felállással és egy új lemez terveivel térjen végleg magához.

A zenekar tagjai:
Sallai László
Korándi Dávid
Szabó Benedek
Kádár Eszter
 

Az A38 Hajó területére való belépéssel hozzájárulsz, hogy rólad a közönség részeként felvétel készüljön, és ez a felvétel nyilvánosságot kapjon. Részletek a házirendben.