The Lovecraft Sextet (NL), Merakhazaan (FR), Bong-Ra (NL), DJ Pandulum, Mesterházy, Dj Tobias Moretti  (solo set), Poor Jiffy x Saboteur (b2b set)

The Lovecraft Sextet (NL), Merakhazaan (FR), Bong-Ra (NL), DJ Pandulum, Mesterházy, Dj Tobias Moretti (solo set), Poor Jiffy x Saboteur (b2b set)

The Lovecraft Sextet (NL), Merakhazaan (FR), Bong-Ra (NL), DJ Pandulum, Mesterházy, Dj Tobias Moretti  (solo set), Poor Jiffy x Saboteur (b2b set)
február
29
csütörtök 19:30
Koncertterem

The Lovecraft Sextet (NL), Merakhazaan (FR), Bong-Ra (NL), DJ Pandulum, Mesterházy, Dj Tobias Moretti (solo set), Poor Jiffy x Saboteur (b2b set)

  • Elektronikus
  • Jazz
  • Metál

Jason Köhnen (The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, stb.), a "doomjazz" megalkotója négy ünnepelt album után 2024 tavaszán először állítja színpadra új projektjét a The Lovecraft Sextetet. Ráadásul a február 29-i A38-as koncert impozáns névsorába ezen az egy estén kizárólagosan Bong-Ra alteregóját is megidézi egy esetére, amivel a 2000-es évek elejétől Európa-szerte az egyik legelismertebb breakcore producerként ismertük meg.

The Lovecraft Sextet (NL)

A The Lovecraft Sextet Jason Köhnen multiinstrumentalista (Bong-Ra, The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, The Mount Fuji Doomjazz Corporation, stb), számos projektjének legfrissebbike. Köhnen még 1999-ben alkotta meg a darkjazz kifejezést, amikor 2001-es Darkbreaks EP-jéhez komponált egy számot „Darkjazz” címmel. Ettől kezdve egy hosszú zenei utazásra indulunk a sötét kísérletezések felé, a jazz hangpalettával a műfajok sokaságával kombinálva.

A The Lovecraft Sextet élő megszólaltatására az alábbi felállást toborozta:
Jason Köhnen – elektronika/billentyűsök
Pándi Balázs - dobok
Colin Webster – szaxofon
Jean Christophe Bournine – nagybőgő

https://thelovecraftsextet.bandcamp.com/


MERAKHAAZAN (FR)

Egy évtizednyi hangkutatást követően a "Veines", Merakhaazan második nagylemeze a franciaországi székhelyű művész elképzeléseként valósult meg. Számos hatás érezhető rajta a poszt-rocktól a jazz-en át a filmes univerzumokig, melyet egymaga hív életre nagybőgővel, effektekkel és loopokkal.

BONG-RA (NL), Dj Pandulum, Dj Tobias Moretti, Poor Jiffy X Saboteur

A breakcore úttörője, Bong-Ra ezen az estén visszatér az A38-ra egy különleges, egyszeri DJ settel: breakcore klasszikusok között megünnepli a 20 éves „Bikini Bandits, Kill! Kill!’ albumot is, amely nemzetközi elismerést hozott neki a 2010-es években. Úttörő egy könyörtelen dzsungelben, metállal, drum and bass-szel és extrém breakekkel keverve, amellyel olyan újító ikonoknak mutatott irányt, mint a féktelen Igorrr.

Csatlakozik hozzá Budapest kultikus legendája, Pándi Balázs Dj Pandulum néven, aki elsőként bookolt breakcore előadókat, és olyan legendákat hívott meg, mint a Venetian Snares, hogy azok később többször is fellépjenek Magyarországon. A budapesti breakcore friss arcai, Dj Tobias Moretti solo setjével és Poor Jiffy x Saboteur b2b setjével vélik teljessé az este.

MESTERHÁZY

Mesterházy lemezespolcain szinte minden zenei stílus megtalálható éppúgy, mint a harmadik évtizede klubokba, fesztiválokra, illegálpartikra cipelt DJ-táskáiban. Az ezredforduló tájékán ott volt a hazai breakcore születésekor és terjesztette mixkazikon a szélsőséges ütemeket. Sokszínű dj attitűdjét tükrözi, hogy csak az A38 hajón olyan különböző irányból érkező fellépők mellett lépett színpadra, mint a Psychic TV, Plaid, Alec Empire, Nosaj Thing, Bizzy B, Wagon Christ vagy épp a Kilimanjaro Darkjazz Ensemble... és akkor a számtalan acid, elekro és techno rendezvényt nem is említettük. Élete során számtalan projektbe vágott bele, hagyott hátra, formált át és újult meg belőle. Ilyen a Syrup.hu lemezkiadója, klubestje. Ő rejtőzködik a Mesterháza álnév mögött kísérletibb-, és filmzenékkel. Mostanában gyakran tűnik fel MZ/Y néven improvizatív acid-elektró szintetizátor live act-tel.

https://www.mixcloud.com/mesterhazy
https://soundcloud.com/mesterhazy
http://syrup.hu/


Esemény a facebookon

Galéria

A helyszín