The Glitch Mob (US)

The Glitch Mob (US)

The Glitch Mob (US)
november
24
szombat 20:00
Akvárium Klub Nagyhall

The Glitch Mob (US)

  • Elektronikus

A bombasztikus, színpadi rocksztár-elektronika egyik legnagyobb produkciója, a Glitch Mob három év után újra Budapesten! A Los Angeles-i producertrió az A38 Hajó szervezésében lép fel az Akvárium Klubban november 24-én, májusban megjelent új lemezével.

Jegyek július 13-ától válthatók.

The Glitch Mob (US)

A közel tíz éve alapított The Glitch Mob a kaliforniai "bass music" egyik legnagyobb sikerű zenekara... Nem tévedés a zenekar szó használata, hiszen a Glitch Mob lételeme mindig is a színpad volt. Eszméletlen hangulatú fellépéseik, show-ik majdhogynem euforikus rockkoncertek, azok minden külsőségével. Kifelé, a közönség felé fordított kütyük, samplerek, káoszpadok, touchscreenek - talán a Glitch Mob bizonyította be először, hogy egy potitekergetős pitchelés is lehet éppoly szexi a színpadon, mint egy gitárszóló.

A Glitch Mob annak idején egy csapásra véget vetett az introvertált, fülessel BMP-eket számoló, kijelzőbe meredő DJ-k mítoszának. A trió gondosan koreografált, látványosan díszletezett fél-live szettjei tényleg koncertszámba mennek. A tavaly megjelent második nagylemez, a Love Death Immortality bevallottan nem is lemez, hanem - ahogy egy kritkus fogalmazott - "erőtől duzzadó playlist", amit kifejezetten a show-k kedvéért raktak össze. Mélyen jellemző, hogy a Glitch Mob, eladásokkal egyáltalán nem foglalkozva az összes lehetséges platformon (YouTube, Soundcloud, Mixcloud) ingyen elérhetővé tette mind az albumot, mind annak idén februárban megjelent remixlemezét.

Az teljesen biztos, hogy Glitch Mob-számot mindenki hallott már: freeride- és szörfklipek első számú aláfestő zenéje, GoPro-felvétel el sem képzelhető nélküle a YouTube-on, de Amerika Kapitány is kizárólag erre hajlandó felengedni a mélyfagyasztásból.

Nagyívű, bombasztikus, dübörgő "glitch hop", monumentális remixek (többek között a White Stripes Seven Nation Armyjára, a Daft Punk Derezzedjére, a Prodigy Breathe-jére), fejletépős EDM-himnuszok, összetett és letaglózóan látványos színpadkép, precízen kidolgozott koreográfia és persze totális őrület. Nagyjából így néz ki egy elementáris erejű Glitch Mob-szett - ezúttal nagy fesztiválok helyett forró klubfellépésen.

Felállás
Justin Boreta: elektronika

Ed Ma (edIT): elektronika

Joshua Mayer (Ooah): elektronika

Lemezek
Drink the Sea, 2010

Love Death Immortality

2014See Without Eyes, 2018

  

  

  

  

Galériák

  • The Glitch Mob
    4
  • The Glitch Mob (US), Saverne, AMB

    2015. június 24.

    19

A helyszín