Elmarad: The Dillinger Escape Plan (US), Shining (NO)

Elmarad: The Dillinger Escape Plan (US), Shining (NO)

Elmarad: The Dillinger Escape Plan (US), Shining (NO)
február
17
péntek 20:00
koncertterem

Elmarad: The Dillinger Escape Plan (US), Shining (NO)

Dissociation Tour - Búcsúturné

 • Metál

Továbbra is gőzerővel azon dolgozunk, hogy az új - valószínűleg - augusztusi dátumot bejelenthessük nektek. Addig mindenkit arra kérünk, hogy legyen türelmes, a zenekar és a stáb egyszerre próbál felépülni és az extrém mennyiségű kommunikációs kötelességnek eleget tenni. Bárhogyan is lesz, a jegyeteket vissza lehet majd váltani. Ami pedig a Shining fellépését illeti: a zenekar visszamondta a fellépését, egyik banda sem játszik majd az A38-on pénteken.

 

Felejthetetlen pillanat volt majdnem tíz éve, amikor Greg Puciato, a Dillinger Escape Plan énekese az A38 színpadán a traverzekre mászva lazán magára rántotta a mennyezetet. Az amerikai matekmetál-zenekar immár harmadszor koncertezik a hajón - és sajnos utoljára. A DEP ugyanis októberben megjelenő új lemeze, a Dissociation, és az azt követő turné után feloszlik. Soha vissza nem térő alkalom tehát még utoljára látni a metál egyik legfontosabb együttesét. Az estet felvezeti a szédületes extrém metál banda, a Shinig.

The Dillinger Escape Plan (USA)

Matekmetál, metalcore, mathcore - nevezzük bárhogy, a zúzós, technikailag hibátlan, ámulatba ejtően professzionális és sodrón tempós, bonyolult képletekre épülő metál egyik alapvető zenekara a Dillinger Escape Plan, amely nevét egy egykori legendás bankrabló nem kevésbé legendás 1934-es szökéséről kapta. A sok szempontból balszerencsés, különböző okok miatt rengeteg tagcserén átesett zenekar (egy kislemez erejéig Mike Patton is besegített az énekesét vesztett DEP-nek) koncertprodukciója alapvető élmény, Mr. Bungle-os elvadult és elfajult, néha freebe hajló muzsika, sikoly és sanzon, zúzás és operett. A kultuszstátuszba emelkedett DEP a kortárs metálszcéna legváltozatosabb együttese.

Annál fájóbb, hogy húsz év után az egyetlen megmaradt alapító tag, a zenekarvezető-gitáros Ben Weinman bejelentette, hogy a DEP befejezi, de legalábbis hosszú időre felfüggeszti működését. Utolsó nagylemezét, a beszédes című Dissociationt (Feloszlás) októberben jelenteti meg az együttes, és az azt követő hatalmas turné után be is szünteti működését. Szerencsére az utolsó turné Budapestre is eljut, így annyi súlyos koncertélmény után még van alkalom méltó búcsút venni a metál egyik legfontosabb zenekarától.

A zenekar tagjai
Greg Puciato: vokál
Ben Weinman: gitár
Kevin Antreassian: gitár
Liam Wilson: basszusgitár
Billy Rymer: dob

Lemezek
Dissociation, 2016
One of Us is the Killer, 2013
Option Paralysis, 2010
Ire Works, 2007
Miss Machine, 2004
Calculating Infinity, 1999

Galériák

 • The Dillinger Escape Plan
  The Dillinger Escape Plan
  2
 • The Dillinger Escape Plan...
  The Dillinger Escape Plan...

  2017. augusztus 11.

  65
 • The Dillinger Escape Plan (US)
  The Dillinger Escape Plan (US)

  2013. október 6.

  44

A helyszín

koncertterem